Soome lennufirma Finnair on sõlminud kokkuleppe väikse Fiji Airlinesiga, mille tulemusel paigutatakse Finnairi AY lennukood Hongkongist, Tokyo-Naritast ja Singapurist Nadile suunduvatele lendudele.

Kui õnnestub saada luba laiendada koostööd ka Fijilt Los Angelesse ja San Franciscosse viivatele lendudele, võib Finnairi lennukoodi all lennata ümber maailma.

Taimne siga Cathay Pacificu pardal


Hongkong on viimasel ajal olnud uudistes pisargaasi ja meeleavaldustega, kuid nüüd on saareriigi lennufirma Cathay Pacificul põhjust teatada ka midagi meeldivat: menüüsse on jõudnud vegansealiha Omnipork, mis mätsitud kokku šiitake-seentest, hernevalkudest, GMO-muundamata sojast ja riisist.

Igati sealiha meenutav produkt sisaldab vennaihust 66% vähem kaloreid ja 86% vähem küllastunud rasvhappeid ning on 100% julmusevaba.

California keelas mitmesuguseid asju

California osariigi kuberner kirjutas alla seaduse, mis keelab 2023. aastast hotellides ühekordsete plastpudelikeste kasutamise. Samast aastast jõustub ka keeld osta ja müüa karusnahka ning sellest valmistatud tooteid. Muu hulgas keelati ka ravimifirmadel odavate geneeriliste ravimite turult eemalhoidmine ja kinnipeetavate paigutamine eravanglatesse.

Viini valss ja tulbid Amsterdamist


Teade selle kohta, et 2021. aastal hakkab Amsterdami ja Viini vahel liiklema öine rong nimega NightJet, tegi kindlasti meele mõruks lennufirmadel Austrian Airlines, KLM ja easyJet, kes nende kahe kauni pealinna vahel pooleteise tunniga edukalt sagisid. Rongireis on aga 14 tundi pikk, vahepeatusi tehakse muu hulgas Münchenis ja Innsbruckis (kust on Madalmaadesse samuti head lennuühendused). Rongiliini käimapanek läheb maksma umbes 6,7 miljonit eurot, mis tuleb Hollandi riigi kassast. Liini käitavad Hollandi Raudteed ja Austria ÖBB.

Air Baltic avab liini Jerevani


1. maist paneb Läti lennufirma käima lennuki Tallinna ja Nice’i vahel, kuid Riiast avaneb uusi liine suisa neli: 29. märts toob õhusilla Manchesteri, 31. märtsist hakkab saama Bergenisse ja päev hiljem Trondheimi ning 3. mail alustatakse õhusõitudega Armeenia pealinna Jerevani.

Uus trend USAst: eliitlevelile viivad vaid kallid piletid


USA lennufirma United on otsustanud, et 2020. aastast kvalifitseeruvad Mileage Plusi programmi liikmed eliitlevelitele mitte mahalennatud miilide arvu, vaid üksnes piletimaksumuse põhjal arvutatavate punktide (PQP) ja lennusegmentide (PQF) põhjal. Näiteks kõrgeim ehk Premier 1K staatus eeldab 24 000 PQP punkti, mis vastab 24 000 dollari kulutamsele Unitedi lennupiletitele või 18 000 PQPd ja 54 lennusegmenti.

Reisidiilid

QATAR JA AIR NEW ZEALAND: edasi-tagasi lennud Papeetele (Tahiti) alates 829 € jaanuarist märtsini Doha ja Aucklandi kaudu. supersaver.no

SWISS JA LATAM NING GOL: edasi-tagasi lennud Lihavõttesaartele (Tšiili) Amsterdamist alates 525 € ja Stockholmist alates 703 € augustist septembrini. seat24.de