Tripadvisor tunnistas juba teist aastat ilusaimaks saareks maamunal Belize’is asuva Ambergris Caye. Arvesse võeti rikkumata loodust kombineerituna laia meelelahutusskaala ja toitlustustasemega. Ambergris Cayele järgnesid Turks ja Caicos ning Bora Bora (Prantsuse Polüneesia). Euroopa parimaks peeti Šotimaal asuvat Lewis and Harrise saart, kus viibimine on nagu “sisenemine iidsesse šoti muinasjuttu”, kuuendale kohale maandus Naxos Kreekas. Ainsa Tai saarena jõudis edetabelisse (kümnendale kohale) Ko Tao.

Me armastame Krakówit!

Veebiportaali Zoover kasutajad hääletasid aasta tippsihtkohaks Euroopa linnareiside kategoorias Krakówi. Paljudele üllatuseks jättis see avastamist vääriv ajalooline Poola linn selja taha näiteks turismimagnetid Sevilla ja Veneetsia. Ajaloo ja kohalike sõbralikkuse kõrval kiideti eriti Krakówi nelja- ja viietärnihotellide taset.

Qantas kannatab ja vallandab

Austraalia Qantas tegi ametlikult teatavaks oma viimase poolaasta dramaatilised finantsnäitajad – firma kaotas 165 miljonit eurot – ning üritab hüsteerilise säästuprogrammiga (mille raames vallandatakse umbes 15% personalist) 2016. aastaks säästa vähemalt 2 miljardit dollarit. Qantase kannatustelage on aina mustemaks võõbanud konkureeriva Virgin Australia võidumarss kohalikul lennuturul.

Hilton müüb Waldorf Astoria?

New Yorgi üks legendaarsemaid hotelle võib vahetada omanikku ja muutuda bürooks või korterelamuks, kui Hiltoni hotelligrupp oma mõttemängu Waldorf Astoria müüa teoks teeb. Legendaarse hotelliärimehe Conrad Hiltoni poolt 1949. aastal soetatud Waldorf Astorias on 1232 tuba, nende hinnad algavad hea õnne korral 249 dollarist öö kohta. Omal ajal oli tegemist maailma suurima ja kõrgeima hotelliga.

Berliini Pergamonmuseum aastateks remonti

Kes veel sel aastal Berliini Pergamon-muuseumi ja sealset kuulsat altarit imetleda tahavad, peavad kiirustama: 28. septembril muuseum suletakse ning hädasti renoveerimist vajav hoone on remonditöödega seoses kinni tervelt neli aastat. Ka teine ilukuuri vajav Saksa pealinna ajalooline kunstitempel, Neue Nationalgalerie Potsdamer Platzil siirdub sama teed ja on suletud kindlasti paar aastat, kui mitte kauem. Endise Ida-Berliini alal asuvat Pergamoni külastab igal aastal umbes 1,3 miljonit turisti. Asisi panoraam viiakse septembris ajutiselt teise katuse alla, kus teda vahepealsetel aastatel siiski saab imetleda.

Jäätee Eesti moodi

Hollandi ajaleht Spits pühendas oma reisilisas kogu lehekülje talvisele Eestile ja teravaid reisielamusi pakkuvale 26,5kilomeetrisele jääteele mandri ja saarte vahel, mida kiidetakse kui Euroopa pikimat omasugust. Entusiastlikud ajakirjanikud pajatavad Hollandi lugejaile muhedalt toredatest kokkupuudetest lahkete hiidlastega, Rohuküla sadamas külmetavast giidist, Balti merel kehtestatud kiiruspiirangutest ja sellise reisiga saavutatud enneolematust adrenaliinilaksust.