Hollandi lennufirma KLM keeldus pardale lubamast meesreisijat, kuna tema nimi juhtus olema sama firma “mustas nimekirjas” oleva, sageli pahandusi tekitanud isikuga. Kõnealune reisja sai pardakeelu ilma ühegi selgituseta ja esines sel teemal avalikult ka kohalikus telekanalis. Mehel keelati lendamine ära juba neljandat korda järjest. KLM uuris asja ja palus reisijalt vabandust.


Himaalaja ummistub

Täpselt 60 aastat tagasi vallutasid uusmeremaalane Edmund Hillary ja šerpa Tenzing Norgay siis veel inimtühja Džomolungma mäetipu, tänaseks on maailma kõrgeim paik aga ülerahvastatud. Mäekurus on alpinistide järjekorrad, mägironijaid ootab telklaagrites sadu, kirjeldab Nepali ajaleht Kathmandu Post. Paljud seiklusteotsijad ei viitsi vaeva näha küllaldase hapnikuballoonide varu kaasatassimisega ja seetõttu tabavad neid hingamisprobleemid. Sel aastal on mäetipu vallutanud 520 inimest, vanim mägironijatest oli 80aastane daam.


Aasta suvesihtkoht on Barcelona

Mahe mereõhk, kenad rannad ja kosmopoliitne hoiak on kriteeriumid, mille põhjal veebiportaal Gogobot valis tänavusuviseks tippsihtkohaks just Barcelona. Kiita said ka katalaani köök ja üritusteprogramm, mis tipneb augustis tänavafestivali Festa major de Graziaga. Gogoboti suvesihtide paremikku kuulusid veel ka New Orleans, Alaska, Honolulu ja Helsingi.