Madridi ja Barcelona vahele pannakse juba 2020. aasta 6. aprillil käima kiirrong Avlo, mille nimi on kombinatsioon suurt kiirust tähistavatest hispaaniakeelsetest sõnadest „alta velocidad“ (suur kiirus) ja odavaid hindu märkivast low-cost’ist. Eksisteerivate rongide kiirus kahe suurlinna vahel on ulatunud kuni 310 km/h.

Tee peal ka Zaragozas peatuv Avlo pidi alustama tuhisemist juba 2019. aasta algul.

Ryanair hakkab Boeingu liiki saladuses hoidma


Kui kahe katastroofi järel lennukeelu saanud Boeing 737 MAX taevalaotustesse naaseb, ei plaani vähemasti odavlennuliin Ryanair hakata reisijaile ütlema, et neil seisab ees õhusõit kurja kuulsuse omandanud lennukitüübi või Boeing 737 NG margi pardal. Lennufirma boss Michael O’Leary on enesekindlalt teatanud, et lennuloa taastamise järel on 737 MAXi suhtes taastunud ka „täielik usaldus“. Esialgu usaldus siit-sealt veel vabiseb ning Boeing teatas hiljuti, et lennukite taassertifitseerimine võtab aega ning peatatud on ka uute Boeing 737 MAXi lennukite juurdeehitamine.

Luksuslik lennuliin sirutab Taiwanil paabuliinutiibu


Alates 23. jaanuarist saab Taiwani ning Macau, Penangi (Malaisia) ja Da Nangi (Vietnam) vahel lennata uhiuue lennuettevõttega Starlux, mis erinevalt sadadest odavlennukompaniidest rõhub madalate hindade asemel lennukogemuse erilisusele, maitsekale disainile ja vähemasti piltidel ka üliahvatlevatele lennutoitudele.

Esialgu opereerib Starlux Airbus321neo lennukitega, kus toolid äri­klassis vooditeks käivad. Tellitud on ka 17 Airbus350-900 ja Airbus350-1000 pikamaalennukit.

Reisidiilid

WIZZAIR: edasi-tagasi lennud Turust Skopjesse Makedoonias jaanuarist märtsini alates 40 €. wizzair.com

SAS: edasi-tagasi lennud Tallinnast Sorvaguri Fääri saartel jaanuarist maini alates 252 €. kiwi.com