Alkoholi keelustamine ohustab turismi Indoneesias

Enamjaolt islamiusku Indoneesias tahab kohalik Islami Ühendatud Arengupartei (P.P.P) riigis alkoholi keelu alla panna või siis vähemalt väga raskesti kättesaadavaks muuta, kuid parlament pole konservatiivide ettepanekut esialgu veel kinnitanud.

Piirangud alkoholi müümisele või selle keelustamine arvatakse suurt kahju tegevat Indoneesia turismile, eriti Bali saare ja Jakarta piirkonna majandusele. Peamiselt hinduistlik Bali elatub teatavasti ainult turismist.


Rahvarinne pimeda toeks

Philadelphiast New Yorki siirduva US Airwaysi lennu reisijad moodustasid hiljuti ühtse leeri lennuki meeskonna vastu, kes proovis pimedat reisijat ja tema juhtkoera lennuki pardalt maha saata. Pime Albert Rizzi lubati esiotsa koos koeraga lennukisse, kuid siis teatati reisi hilinemisest ning koer muutus rahutuks ega olnud stjuardesside meelest piisavalt ühel kohal istme all. Läks sõneluseks ja lend otsustati ettevaatusnõuetele viidates tühistada. US Airways pakkus pimedale mehele võimaluse bussiga New Yorki sõita ja paljud lennukis olnud reisijad ronisid solidaarsusest samuti samasse bussi. Rizzi ütles ajakirjanikele hiljem, et oli kaasreisijate toetavast protestiavaldusest pisarateni liigutatud.


Starbucks avas Šveitsis oma esimese rongikohviku

Kohvipoekett Starbucks avas koostöös Šveitsi Raudteedega oma esimese filiaali rööbastel. Kahekorruselisse, kohvikulogoga kirjatud vagunisse paigutatud Starbucks mahutab korraga 50 külastajat. Tulevikus tahab firma rongikohvikuid juurde teha. Kokku on maailmas Starbucksi filiaale 19 000.