5. detsembril avas Istanbuli ja Rovaniemi vahel hooajalise lennuühenduse pakkumise Turkish Airlines. Hetkeseisuga on Turkish ainus kompanii, kes teenindab Jõuluvana lennujaama kahte teenindusklassi pakkudes.

Turkish Airlines tõmbab alkoholipakkumist koomale

Alates 6. detsembrist ei ole Turkish Airlinesi lühemate lendudel turistiklassis enam saadaval raki, džinn ja vodka. Siiski jätkatakse tasuta Ballantinesi viski ja nelja sorti veinidega, kuid kokkuhoiuvõnge on õhus. Internetis levinud kuulduste kohaselt võetakse näiteks õlut mõnele lühemale lennule vaid 20 purki.

Stjuardessidraama USAs: piimavarga palk oli veerand miljonit?

Delta Airlines pani sule sappa 79aastasele seeniorstjuardessile, kes jäi kuuldavasti vahele piimapaki, krõbuskite ja šokolaadi lennukist pätsamisega. Ka süüdistasid kolleegid staažikat lennu­emandat kombes oma kohvi koorelikööriga vürtsitada. Enam kui pool sajandit lennusaatjana töötanud naise palk oli karjääri käigus kasvanud enneolematult kõrgeks, küündides advokaatide sõnul 250 000 dollarini aastas. Stjuardess pöördus oma õiguste kaitseks kohtusse.

Kõrges eas stjuardessid pole USAs väga haruldased. Viie aasta eest tähistas oma 90. sünnipäeva jätkuvalt lendav stjuuard Bob Reardon.

Hullud rongid Inglismaal

Londoni King’s Crossi jaamast on pandud Yorkshiresse käima esimene Hitachi ehitatud viievaguniline Paragoni kiirrong ja neid hakkab uuel aastal kahe linna vahel kihutama tervelt viis. Londoni ja Hulli linna vahelise rongiliikluse ultramoodsaks muutmine läks Brexiti-vaevustes inglastele maksma 60 miljonit naela. Eestlasi ajab ehk itsitama, et rongiliin kannab Hull Trainsi nime.

Air New Zealand palub kohvitopsid ära süüa

Plastireostuse vähendamiseks saab Air New Zealandi lennukites pärast kohvitamist tassid nahka pista. Vanillimaitselised ja kaudselt küpsise­laadsed topsid, milles serveeritakse ka desserte, kanavad nime Twiice ja on hetkel testimisel Uus-Meremaa ja Austraalia vahelistel lendudel.

SAS vahetab Tokyos lennujaama

SAS paneb Kopenhaageni-Tokyo lennud 28. märtsis maanduma Narita asemel sootuks linnalähedases Hanedas. Marsruuti hakatakse opeerima uue Airbus A350-900ga ja koostöös Star Alliance’i partneriga ANA, kes Hanedast uuel aastal Stockholmi otseliini avab.

Vanuselt teine lennukompanii maailmas peab saja aasta juubelit

Kolumbia Avianca sai neil päevil 100 aastat vanaks ja võib pidada seni vastupidanud kompaniide edetabelis endale kuuluvaks hõbemedalit. Firma asutati 5. detsembril 1919 Saksa immigrantide poolt Kolumbia rannikulinnas Barranquillas, kus leidis aset ka lõviosa juubelitrallist. Aviancast tiba varem alustas tegevust Hollandi KLM, maakera pronksmedali omanik on Austraalia Qantas (stardiaasta 1920).

Reisiuudised

ETIHAD: edasi-tagasi äriklassilennud Stockholmist Sydneysse koostöös airBalticuga alates 2013 € jaanuarist juunini. Tripmonster.se

RYANAIR: edasi-tagasi lennud Sevillast Tangeri Marokos alates 5 € üksikuil päevadel jaanuaris. opodo.de

TAP: edasi-tagasi lennud Prahast Fortalezasse Brasiilias alates 399 € mais. mytrip.com