Nagu Amsterdamiski on neis osariikides kehtima hakkav seadus esialgu kahe otsaga: kanep on justkui lubatud – ning ajalehe USA Today sõnutsi varsti koguni maksustatuna riiklikes poodides müügil –, kuid samas on olukord vastuolus föderaalste seadustega, mis tegelikult keelavad USAs mõnutaime omamist, pruukimist ja sellega kauplemist.Neljaeurone luksusreisBelgias reisibüroost Thomas Cook kalli puhkusereisi broneerinud Franc Wouters abikaasaga sai agendi näpuvea tõttu oma 2254 eurot maksva Türgi luksuspaketi kätte õige odava hinnaga – 4 eurot inimese kohta.

Paar broneeris lennureisi koos ööbimisega Bodrumi viietärnises kuurorthotellis Armonia Village & Spa. Kohe pärast broneeringu tegemist tuli e-postiga kinnitus ja samas palve maksta pangaülekandega kaheksaeurone arve. Thomas Cook avastas vea, nimetas seda “inimlikuks eksimuseks’’ ja esitas nõude kogusummale, mille Wouters aga vaidlustas.

Belgia Tarbijakaitseameti hinnangul on Thomas Cookil siiski õigus reis tühistada, kui selle eest on tasumata.Beltranil uus raamat BarcelonastJuba pikemalt Hispaania kuningriigis elanud Võrumaa kirjaniku Jan Beltrani uus teos “Mässav Barcelona” on õhem kui need reisiraamatud, mida eestlased Epp Petrone  “Minu...” sarjas nägema on harjunud, kuid samas teeb vaid 111 lehekülge täitev tekst napi mahu  tasa oma intensiivsusega, olles ühtaegu isiklik nukkermagus tagasivaade aastatele, mis kirjanik Barcelonas veetis, ning teisalt käsitlus Kataloonia suurima linna ajaloost eri sajanditel.

“Laevatekk oli täis sinkjashallide nägudega, justkui tinavihmasteks äiksepilvedeks pundunud koolnuid. Vaid mõne üksiku meremehe juures võis täheldada vaevalisi elumärke, ja sedagi vaid seniks, kuni vastu rinda surutud rist või nahkne veepaun sõrmede vahelt pudenes, mispeale ta viimane ohe Barcelona taeva all teiste ööhäältega segunes,” kirjeldatakse näiteks keskaegse katku saabumist, kuid kohati üllatava värvikusega on kirjeldatud ka linna helgemaid hetki uuemal ajal.

“GO Reisiraamatu” sarjas ilmunud teost võib pidada pigem ilukirjanduseks, kuid ridade vahele peidetud teave muudab raamatu kasulikuks kaaslaseks ka tavalisele reisihuvilisele.