Uueks trendiks olevad urban-safarid viivad avastama mahajäetud tööstusrajoonide „tegelikku“ elu. Väheste vaatamisväärsuste ja paljude kontrastidega linnadeks on näiteks Charleroi Belgias, kunagine USA autotööstuse pärl Detroit, vaevaliselt pead tõstev kaevanduslinn Katowice Poolas, Moldaavia betoondžungel Chișinău ja Ulaanbaatar Mongoolias.

Kitarri-hotell lööb laineid


Florida linnas Hollywoodis avatud hiiglaslik Seminole Hard Rock Casino Guitar Hotel on sensatsiooniline nii arhitektuuri kui pakutava meelelahutuse poolest. Guitar on 121 meetrit kõrge ja tuledesära tõttu eriti imposantne õhtupimeduses. Kompleksis on 19 restorani, 20 baari, poed ja igaõhtused (rokk)muusikaüritused, toa hind algab 189 dollarist.

Albaania kotkas sirutab tiibu


Euroopa heidikuks peetava Albaania 2018. aastal asutatud rahvuslik lennufirma Air Albania teeb lennukaid plaane. Hetkel lennatakse pealinnast Tiranast ainult Istanbuli ja Itaaliasse (Bologna, Milano ja Rooma), peagi aga ka Londonisse ning samuti on kavas regulaarlennud käima panna Brüsselisse, Amsterdami ja isegi Ameerikasse. Lennufirmat peab majanduslikult ülal Turkish Airlines.

German Airwaysi reaktiivid hakkavad ringi sagima Rootsis


Olles alla kirjutanud pikaajalise koostöölepingu Braathens Regionali ehk BRAga, paigutab Saksa lennufirma German Airways mitmele Rootsi lennuväljale viis Embraer 190 tüüpi lennukit ja kavatseb lisaks rahvusvahelistele liinidele opereerima hakata ka Rootsi siselende. Koostööd alustatakse märtsis 2020.