London Heathrow’ lennujaama toll avastas tavakontrolli käigus Malaisiast saabunud lennuki pagasi hulgast 50 krokodilli, kes olid topitud viide minikonteinerisse. British Border Force’i pressiesindaja sõnul olid loomad Londonisse saadetud restoranitoiduks, üks kaitsetu isend oli ka hinge heitnud.

Hawaii keelustab päikesekreeme.

Et kaitsta oma randade merefaunat ja korallrahusid, keelustas Hawaii esimese USA osariigina oxybenzone’i- ja octinoxate’i- nimelisi kemikaale sisaldavad kaitsekreemid, võided ja päikeseõlid. Nimetatud toksilised ained, mida miljonid turistid oma kehadega tonnide kaupa rannavetesse kannavad, on ökosüsteemile ülimalt kahjulikud. Otsusele kirjutas alla osariigi kuberner David Ige, seadus jõustub ametlikult jaanuaris 2021.

Alates 25. oktoobrist 2017 on Hawaiil kuni 99dollarilise trahvi ähvardusel keelatud mobiiltelefoni jõllitades üle sebraraja minemine.

QE2 alustas uut karjääri hotellina

1969. aastal ehitatud Queen Elizabeth 2, mida kunagi peeti kruiisiliin Cunardi kõige uhkemaks aluseks, sisustab 18. aprillist vanaduspäevi Dubai päikese all hotellina tegutsedes. Al Ghubaiba metroopeatuse lähedale dokitud väärikasse laeva võib levinud broneeringukanaleist leida toa ka vähem kui saja euroga.

Ka Queen Elizabeth 2 sõsarlaev Queen Mary on usinast ookeanitõugust kauniks hotelliliblikaks transformeerunud, võttes ujuva võõrastemajana külalisi vastu California Long Beachil.

Reisidiilid

WIZZAIR: edasi-tagasi lennud Vilniusest Agadiri Marokos alates 52 € maist juunini. wizzair.com

UIA: edasi-tagasi lennud Riiast Dubaisse Kiievi kaudu alates 102 € märtsist aprillini 2019. aastal (soodsaima hinna saamiseks võib vajalik olla Kiievis peatumine). flyuia.com

QATAR AIRWAYS & KENYA AIRWAYS: edasi-tagasi lennud Stockholmist Dzaoudzisse Doha ja Nairobi kaudu mais, juunis ning septembrist märtsini alates 527 €. momondo.se