Lennukompanii hooletus piletite broneerimisel tähendas hiljuti ühele California abielupaarile enam kui 10 000 kilomeetrist “auringi”. Sandy Valvdivieso (31) ja tema abikaasa olid broneerinud piletid Los Angelesest Senegali pealinna Dakari (lennujaamakood DKR), aga leidsid end pärast ümberistumist Istanbulis hoopis Bangladeshi pealinna Dhakasse (kood DAC) suunduva reisi pardalt. “Me arvasime algul, et Dhaka on Dakari türgikeelne nimi, aga kui lennuk Aafrika asemel Aasia poole lendas, taipasime, et midagi on viltu,” tunnistasid reisijad ajalehele LA Times antud intervjuus.

Turkish Airlinesi kiituseks tuleb öelda, et pärast broneeringu kõnesalvestuse ülekuulamist toimetati reisijad ruttu ja tasuta soovitud sihtkohta.


Küprose rannad on puhtaimad

Värske ELi uuringu kohaselt võib majanduskriisis ägav Küpros uhkustada vähemasti oma vete puhtusega – Sinilipu kriteeriumile vastab tervelt 56 randa ning etteheiteid ei leitud mitte mingisuguseid. Kolmandale kohale platseerus Malta, neljandale Horvaatia ja viiendale Kreeka, sellal kui teiseks tuli mõneti üllatuslikult… väike sisemaariik Luksemburg. Eesti sai tagantpoolt üheksanda koha, edestades napilt Sloveeniat, ning heaks hinnati kvaliteet vaid kaheksas supluskohas. Kõige kehvem on vee kvaliteet Rumeenias.


Indoneesia jätkab metanooliga mürgitamist

23aastane Briti seljakotiturist leidis Bali saarel kurva lõpu, tarvitanud kohalikku džinni, mis sisaldas mürgist metanooli. Külapoest soetatud naps tappis kosmeetikuna töötanud Cheznye Emmonsi, kes mõne tunni möödudes kaotas nägemise ja neerufunktsiooni. 2009. aastal oli Bali saarel muu joogi pähe müüdud puupiirituse surmaohvrite arv tervelt 25, neist mitmed pahaaimamatud turistid.


Frankfurt kolmas terminal

Maailma tähtsaimate ja suurimate sõlmlennujaamade hulka kuuluv Frankfurt tahab laieneda ja ehitab niigi linnamõõtmetes lennuväljale juurde kolmanda terminali. Kompleks peaks valmima aastaks 2020. Aastal 2012 läbis Frankfurti 57,5 miljonit reisijat, lennujaama praeguse kahe terminali läbilaskevõime on kokku 65 miljonit. Uue terminali ehituse esimese faasi eelarveks kinnitatin 1,5 miljardit eurot.


Eurooplane ei lenda stiilselt

Puhkusestatistikaga tegelev uuringu büroo Zoover usutles rohkem kui 4000 reisijat 18 Euroopa riigist, et selgitada välja nende reisialased riietumisharjumused. Rohkem kui pooled küsitletuist möönsid, et reisivad eelkõige mugavalt, eelistades lennukisse jalga tõmmata dressid, retuusid või spordipüksid, viimistledes komplekti tossudega. Vaid 7% paneb reisile minnes selga ülikonna või peokleidi. Kõige edevamad on Taani ja Ungari reisijad, moega käivad kaasas ka itaallased ja prantslased. Trenditunnetus puudub täielikult hollandlastel.