Hispaania turism lööb rekordeid
Läinud aastal külastas Hispaaniat 60,6 miljonit turisti, mis on 5,6 protsenti rohkem kui 2012. aastal ja kõigi aegade parim näitaja, teatas Hispaania peaminister Mariano Rajoy. Saavutatud rekordiga tõrjus Hispaania pjedestaalilt seal seni kolmandat kohta hoidnud Hiina, nii et Hispaaniast on saanud maailma üks tõsiseltvõetavamaid turismiriike. Hispaaniat edestasid möödunud aastal turistide arvult vaid USA ja Prantsusmaa. Enamiku 2013. aastal Hispaaniat külastanud välismaalastest moodustasid britid, prantslased, venelased, skandinaavlased ja sakslased.
Maailma ilusaim hotell on Šveitsis
Tripadvisor järjestas taas maailma kaunimaid hotelle ja kroonis arvamusuuringutele tuginedes 2014. aasta jaanuari seisuga võitjaks maalilise Kronenhofi hotelli Šveitsi alpides. Muinasjutuline viietärnihotell Kronenhof asub kohakeses nimega Pontresina, kiviviske kaugusel kuulsast St. Moritzi suusakuurordist. Tripadvisori hinnangute esiviisikusse mahtusid veel The Upper House Hongkongis, Gili Lankanfushi Maldiividel, Nayara hotell & spaa Arenali vulkaani jalamil Costa Ricas ja luksuslik Oberoi Udaivilas Indias.

Tuli neelas Norras ajalugu Turistide seas populaarne, ajalooliste puumajakestega Laerdalsųyri alevik, Lõuna-Norras, Sognefjordis sai ootamatult vallapääsenud laastavas tulekahjus rängalt kannatada, ligi sada elanikku toimetati hingamis­probleemidega haiglasse ja umbkaudu 30 hoonet põles maani maha.

KLM katsetab üheotsapiletite müügiedu Lennukompanii KLM testib (ühe esimesena mitte-odavlennufirmade hulgas) paljudel Euroopa suundadel soodsate hindadega üheotsapileti müügiskeemi. Ajalooliselt on edasi-tagasi pilet tavalennunduses odavam kui üks suund – KLM üritab neid tingimusi uue taktika abil paindlikumaks muuta ja küsib ühe suuna pileti eest seitsekümmend protsenti edasi-tagasi lennupileti hinnast. Sellise hinnakontseptsiooni vastu on huvi ilmutanud ka teised regulaarlende teostavad lennufirmad. Singapore Airlines ja First Great Western partnerluses Singapore Airlines ning Heathrow Expressi ja First Great Westerni raudteed sõlmisid partnerluslepingu, mis võimaldab kerge vaeva ja üheainsa broneeringuga reisida näiteks Bristolist Inglismaal Brisbane’i Austraalias. Broneeringu saab teostada veebilehel rail-fly.com ja kiire parimate ühenduste otsingumootor hoiab planeerijale kokku nii kallist aega kui ka raha. Reisijad toimetatakse esmalt First Great Westerni rongiga Londonisse, Paddingtoni jaama, sealt sama piletiga edasi Heathrow ekspressiga lennuväljale ning sealt omakorda Singapore Airlinesi tiibadel kuhu iganes. Taisse nüüd viisavabalt! 24. jaanuarist on Eesti kodanikel võimalik viisavabalt Tai Kuningriigis veeta kuni 30 päeva. Turismifirmade Liidus (ETFL) arvatakse, et Tail on “suur potentsiaal saada eestlasele Egiptuse asemel uueks päikesekeskuseks pimedal ja külmal sügistalvel”. Kohver lisab omalt poolt, et turistide peamisi sihtkohti – kuurortpiirkondi Phuketit ning Pattayat – tasuks Tais pigem vältida ning keskenduda sadade maailiste saarte avastamisele.