Londonis The Radnori nimelist hotellikest omanud Salim Patel läks ajalukku kui persoon, kellele on määratud suurim trahv tuleohutuse reeglite rikkumise eest Suurbritannia ajaloos. Bayswateri linnajaos ligadi-logadi öömaja opereerinud mees sai
200 000 naelase (ca 280 000 eurot) karistuse muuhulgas selle eest, et ta tulekindlad uksed ­traadiga lahtisesse asendisse oli kinnitanud ja kliente ­hoone keldris asuvasse konkusse magama paigutas. ­Karmi trahvi – millele lisandus neli kuud tingimisi ­vanglat – põhjuseid tuleb ilmselt otsida ennekõike sellest, et 2011. aastal inspektsioonile vahele jäädes hr Patel nende ettekirjutused elegantselt tähelepanuta jättis.
The Radnor on tänaseks vahetanud nii nime kui omanikku.

Uusi reisisihte siin ja seal

Alates 16. oktoobrist teostab lennufirma Austrian viiel korral nädalas otsereise Viinist Floridasse, Miamisse. Liinile pannakse Boeing 777-200ER, vahepeatusteta reisi pikkus on 9 tundi ja 40 minutit. Miami on firmale kuues sihtkoht Põhja-Ameerikas. Kodule lähemal avab Finnair 2. maist igapäevase lennuühenduse Tartust Helsingisse, opereerides 40minutilist lendu 68­kohalise Flybe värvides ATRiga. Flybe ATR-72ga saab 2. aprillist põristada ka Helsingist Krakówisse, sellele lisandub 11. maist Helsingi-Gdanski liin.

Lennukiõhk pole nõrkadele

Läinud nädalal Londonist Dubaisse suundunud British Airwaywsi lennuki tualettidest ­immitsenud halb lehk sundis kaptenit juba Belgia kohal ­otsa ringi keerama. Hoolimata ponnistustest ei ­suutnud pardapersonal haisust vabaneda ning “tervishoiu- ning turvakaalutlustel” otsustati Londonisse naasta. Lend Dubaisse saadeti õnnestunumalt teele järgmisel hommikul, reisijad majutati 15 tunniks luksuslikku Sofiteli.
Halvemini läks Hispaania säästulennuliini Air Europa klientidel, kui ööl vastu 12. märtsi Barcelonast Tel Avivi teel olnud Boeing 737 salongi tungisid ilmselt lennukimootoreist pärit gaasid. Kümmekond reisijat minestas, kuid meeskond otsustas teed jätkata. Teadvusetuid toibutati külma veega.

Rooma hädas vandaalidega

Colosseumi varemeile mündiga oma initsiaalid kraapinud kaks noort ameeriklannat võeti Rooma politsei poolt vahi alla ning neid ootab priske rahatrahv ning ilmselt ka ajutine trellide taha minek. Californiast tulnud 21 ja 25 aasta vanused turistid kratsisid iidsetele seintele ligi 8 sentimeetri suurused nimetähed J ja N. Vandalismijuhud on sagedad: paar kuud tagasi pidasid korravalvurid kinni 42aastase Vene turisti, kes otsustas oma nime antiikseinale koguni 25sentimeetriste tähtedega jäädvustada. Talle sai teo eest osaks neli kuud tingimisi ja 20 000eurone trahv.

Odavust otsi Indiast, Venetsueelast ja Pakistanist

Economist Intelligence Unit igaastase elukalliduse indeksis on ka tänavu – ja juba teist aastat järjest –, kulukaimaks linnaks maailmas Singapur. Esiviisikusse mahuvad samuti Pariis, Oslo, Zürich ja Sydney. EIU võrdles elukallidust 130 maakera linnas. Aastaraporti “Worldwide Cost of Living 2015” (mille avalik täisversioon on internetis tasuline) kohaselt on odavaimad suurlinnad seevastu Karachi Pakistanis, Venetsueela pealinn Caracas ning India linnad Bangalore, Mumbai ja Chennai.