Lufthansa teatas, et väldib ebaturvalist Iraani õhuruumi vähemalt 28. märtsini. Pärast Ukraina reisilennuki hiljutist allatulistamist hakkas piirkonnast ülelendamist eirama enamik Euroopa ja Aasia vahel kurseerivaid lennufirmasid. Ühena vähestest on sunnitud Iraani õhuruumi edasi kündma Qatar Airways, keda blokeerivad poliitpõhjustel ümbritsevad araabia maad.

Ulualune vaid hulljulgetele

Prantsuse arhitekt Christophe Benichou pani paberile omalaadse projekti, abistamaks Euroopa ühe ilusaima jõekanjoni Verdoni (Les Georges du Verdon, Alpes-de-Haute-Provence’i departemang) järskudel paekivist kaljuseintel ringiturnivaid mägironijaid. Plaan on vertikaalsele, mitmesaja meetri kõrgusele mäeküljele kinnitada kergest metallist ‘„rõdud’’, kus ronijad hinge tõmmata, vaikust kuulata, loodust imetleda ja vajaduse korral ka ööbida saavad. Palkonid on kaitstud nii tuule­iilide, vihma kui ka langevate kivide ees.

Hilinev lennureisija ähvardas end vanglasse

Gatwicki lennujaamast Marrakechi lennata tahtnud Rashidul Islam oli lennukist maha jäämas ja tuli „briljantsele“ ideele helistada politseisse ning arvata, et lennukisse „võib“ olla paigutatud pomm. Kuna kõik 147 reisijad kupatati uuesti turvakontrolli, jõudis hr Islam tõepoolest väravasse ajaks, mil lennuk veel seal oli, kuid edasi viis tee otse politseijaoskonda. Meest karistati 16kuulise vanglaga ja eluaegse Gatwicki lennujaama sisenemise keeluga.

Kanaari saartel podistab küpsetada vulkaaniresto

Põrgukuumus Lanzarote saatanliku nimega restorani El Diablo köögis pole mitte just igaühele talutav. See söögikoht on rajanud oma köögi basaltkivimi kihile vulkaani suudmes, millele asetatud grill-plaadil valmivad ülimaitsvad kala- ja liharoad ja muud hõrgutised. Küpsetusplaadist umbes kaks meetrit allpool mulksuva laava temperatuur jääb +400 kraadi kanti.

Skyscanneril keelati Ryanairi piletitega kauplemine

Hamburgi kohtu otsusel ei tohi reisijate seas populaarne Skyscanner oma veebilehel enam Ryanairi lende vahendada. Ruanair oli pahane, et Skyscanner tema pileteid oma kodulehel pakutavatest palju kallimate hindadega maha kupeldab.

Pompidou keskus sai satelliit-muuseumi Shanghais

Pariisi tähtsaimate vaatamisväärsuste hulka kuuluv kõrgtehnoloogilise arhitektuuriga Pompidou keskus avas oma esimese haru-muuseumi väljaspool Euroopat. Shanghaisse püstitatud imposantne hoone asub Huangpu jõe kallastele rajatud West Bund Art Hubi nimelises endises tööstusrajoonis, millest on saanud Shanghai populaarne kultuurilinnak, kus hulk muuseume ning kunstigalleriisid ja -butiike juba ees ootab. Allmuuseumides (neid oli juba enne Metzis Prantsusmaal ja Malagas Hispaanias) eksponeeritakse muu hulgas ajutiselt ka ema-muuseumist laenuks saadud taieseid.

Reisidiilid

KLM, KENYA AIRWAYS JT: edasi-tagasi lennud Stockholmist Moronisse Komoori saartel alates 442 €, Oslost 368 € veebruarist oktoobrini üksikuil päevadel. lastminute.com

WIZZ AIR: edasi-tagasi lennud Tallinnast Kutaisisse alates 40 € üksikuil päevadel kuni märtsini.
wizzair.com