Juba seitsmendat aastat järjest kuulutati WTA (World Travel Awards) auhindade gala käigus kõige romantilisemaks kuurordiks maamunal Baros Maldives. See 1993. aastal tegevust alustanud legendaarne ja luksuslik pelgupaik Maldiivide hulka kuuluval privaatsaarel on korduvalt tunnistatud ka romantilisimaks kuurordiks India ookeanis. Baros on lennujaamast (kiirpaadiga) vaid 25 minuti kaugusel. Massaažid, spaa, laevasõidud päikeseloojangul, 75 bangalot, restoranid ja butiigid – ja õhtustada saab merekaldal soovi korral ka kahekesi ja küünlavalgel (saatjaks pianist!) või traditsioonilise dhoni-­laevukese pardal. Odavaima toa hind jääb hea õnne korral veidi alla tuhande euro öö kohta.

Pulkovo lennujaam internatsionaliseerub tohutult


Alates 1. jaanuarist 2020 jõustus Peterburis liberaalsem kord, mis annab 21 Euroopa maa lennukompaniidele õiguse vedada reisijaid Pulkovo lennujaama ja kolmandate, lennukompanii koduriigist väljaspool olevate sihtpunktide vahel. Teiste hulgas said selle õiguse Eesti lennufirmad. Venemaa suuruselt neljanda lennujaama kavatsevad vallutada Ryanair, Easyjet ja Wizz Air, kes on koos juba teatanud soovist lennata Piiteri ja 33 sihtpunkti vahel. Üks, veel nimetamata lennufirma himustab marsruuti Peterburi ja USA vahel.

LOT hakkab viima Washington DCsse


Poola LOT tervitas hiljuti pidulikult pardaleastunud reisijat nr 10 000 000 – õnnenumbriga reisija sai kingiks tasuta pileti vabalt valitud LOTi sihtkohta. Tulevikuplaanidest tähtsaim on ilmselt see, et LOT alustab 2. juunil otselende Varssavist Washingtoni, mis on firma kümnes sihtkoht USAs. Lennud toimuvad kolm korda nädalas, liini teenindab firma Boeing 787 Dreamliner. Seni on kirjas New York (JFK ja Newark), Chicago, Los Angeles, Miami ja San Francisco. Samuti lendab LOT Krakówist Chicagosse ning Rzeszówist New Yorki (Newark).

Tamperre tuli Marriotti hotell


7. jaanuarist saab Tamperes ööbida uues Courtyard by Marriotti hotellis, mis asub raudteejaama lähedal ja sisaldab 229 tuba. Tegemist on esimese Courtyard by Marriotti keti majutusasutusega Soomes. Bränd on keskmise hinnatasemega ja pakub mõõdukat luksust, võisteldes globaalselt klientide pärast näiteks Holiday Inni ja Hilton Garden Inni hotellidega. Lähimad Courtyard by Marriotti hotellid olid siiani Valgevenes, Peterburis ja Stockholmis.

Ryanair vallutab Armeenia


Ryanair on silma visanud Armeeniale: maikuus avanevad uudsed liinid Gyumri-Ateena ja Jerevan-Thessaloniki, aastaplaanis on otseliinide avamine Jerevani ning Milano (Bergamo), Rooma (Ciampino), Berliini (Schönefeld) ja Memmingeni vahel.

Saksa rongid läksid odavamaks, lendamine aga kallimaks


Alates 1. jaanuarist kahanes rongipiletite käibemaks Saksamaal ligi 12% võrra. Hinnaalandus kehtib rongireisidele, mille pikkus on vähemalt 50 kilomeetrit. Sel viisil proovivad Saksa valitsus ja DB inimesi stimuleerida lennuki või auto asemel pigem raudteed kasutama. Loodetakse, et sel aastal valib rongide kasuks vähemalt neli miljonit reisijat rohkem kui mullu. CO2 heitkoguse vähendamise nimel tõstetakse 1. aprillil aga lennupiletitele lisatud makse, lisatud summa sõltub lennu ja vahemaade pikkusest.

Karnival Ta’Malta 2020


Malta ja Gozo ajaloo üks vanimaid ja värvikamaid festivale kohalikus kalendris, ta’Malta toimub tänavu 21.–25. veebruarini. Viie sajandi vanuse ja viis päeva vältava folkloorifestivali keskus on tillukese saareriigi pealinn (ja Euroopa Kultuuripealinn 2018) Valetta, kuid pidustustele tasub kaasa elada ka väljaspool linnamüüre. Maltalased ja nende lapsed riietuvad sel puhul tavaliselt kirevatesse kostüümidesse, kantakse maske ja lisaks linna- ja külatänavatele saavad pidulikud kaunistused ka sadamates hulpivad paadid.

Reisidiilid

PEGASUS AIRLINES: otselennud Helsingist Istanbuli Sabiha Gökçeni lennujaama alates 41 € üks suund juunist oktoobrini. flypgs.com

AIR CHINA: edasi-tagasi lennud Düsseldorfist Hanoisse ümberistumisega Hiinas alates 259 € veebruarist maini. travelgenio.com