Poola lennufirma LOT lendas end esimest korda viimase seitsme aasta järel kasumisse. 2014. aastal teenis firma peadirektor Sebastian Mikoszi kinnitusel 24,5 miljonit eurot puhastulu; 40% rohkem kui loodeti. Reisijatevedu kasvas peamiselt tänu kuue uue Boeing 787 lennuki kasutamisele LOTi pikamaareisidel.

Norskavat kaasreisijat ei tasu torkida!

Chicago-Midway lennuväljal toimetati stardivalmis lennukist maha naine, kes oli norskavat reisikaaslast pastakaga torganud. Southwest Airlinesi lend oli parasjagu suundumas New Hampshire’i, kui unised reisijad eaka Lenny Mordarsky karjatuse peale ärkvele ehmusid, kellele tema toolinaaber oli pahura lapse kombel sulepeaga mitu korda käsivarde susanud. Samas istmereas olnud reisija kinnitas, et mehe norskamist oli olnud vaevu kuulda. Lennuki piloot leidis intsidendi igatahes olevat küllaldase lennuki tagasiparkimiseks väravasse ning naise mahasaatmiseks. Pärast lühiajalist küsitlust lasti proua vabaks ja ta lendas juba samal päeval Southwesti järgmise reisiga oma sihtkohta.

Maailma parimad passid

Hiljutine uuring näitab, et USA ja Suur­britannia kodanikud pääsevad viisata 147 riiki, Prantsuse, Lõuna-Korea ja Saksamaa omad aga 145 maale. Rootsi ja Itaalia kodanikud võivad eksprompt ületada 144 riigi piire, sellal kui Taani, Singapuri, Soome, Jaapani, Luksemburgi ja Hollandi passid lubavad mööda 143 riigi piirivalvuritest. Eesti kodanikud võivad (ELi riike kaasa arvates) külastada viisavabalt 112 riiki maailmas.

Teist metoodikat kasutav goeuro.com väidab, et Eesti passiga pääseb viisata koguni 157 riiki, mis paigutaks meie passi reisimisvabadustelt 31. kohale maailmas.

TÜRGI PILOOTE KIHUTATAKSE ABIELLUMA

Et vältida poissmeestest lendurite depressiooni sattumist ja sellega kaasnevaid katastroofe, peaks piloodid kohustuslikult abielus olema, arvab Turkish Airlines. “ Meie julgustame oma piloote kindlasti abiellu astuma ja loodame, et see kujuneb neile õnnelikuks,” kinnitas Türgi lennufirma boss Temel Kotil hiljuti ajalehes Hürriyet.

Stockholmist Vegasesse ja Puerto Ricosse

Odavlennuliin Norwegian plaanib 31. oktoobrist avada otseliini Stockholmist mängupõrgute ja pöörase ööelu poolest tuntud Las Vegasesse. 3. novembril hakatakse 787 otseliini Stockholmist Kariibidele -- täpsemalt Ühendriikide satelliidiks oleva Puerto Rico suurimasse linna San Juani. Mõlemasse linna hakatakse lendama ka Kopenhaagenist ning 9. novembril avaneb Taani pealinnast ka otseliin St Croix´i USA Neitsisaartel.

Vilniuses algas rattahooaeg

Vilniuse linnapildis virvendavad aprillikuu algusest saadik taas oranžid rendirattad, mille kasutuselevõtt kuni pooleks tunniks on tasuta. Pikem sõitmine maksab 0.39–3.39 eurot poole tunni kohta sõltuvalt rendi pikkusest. Iseteenindaval CycloCityl on Vilniuses 37 ööpäev läbi avatud terminali. Cyclocity on turistide elu kergendamiseks lisatud ka 3 päeva kehtivasse Vilnius City Visitor Cardi transpordipaketti.

United keskendub toitlustamisele

Reisijate näljutamise ja muu -kitsiduse poolest kuulsad Ameerika lennufirmad proovivad lahkemaks hakata. Maailma suurimate hulka kuuluv United -Airlines hakkab alates 1. juunist ookeaniülestel ja Ladina-Ameerika lendudel pakkuma uut tasuta menüüd, mille kohaselt serveeritakse reisijatele alustuseks kokteile ning pähkleid/juustu/krõpse, siis sooja toitu (3 valikut) koos salati ja “pagarileivaga” ning magustoiduks jäätist, pudingit või šokolaadi-mousse’i.