Mitte Vabadussammas ega Empire State Building, vaid nädalapäevad tagasi Brooklyni silla all kuivale ujunud müstiline tiibklaver on hetkel linna suurim turistiatraktsioon. Kust too instrument oma teekonda alustas, ei ole teada, aga teda on juba tuhandeid kordi pildistatud ja sotsiaalmeediasse paigutatud. Mason & Hamlini marki esindav klaver seisab liivarannas kindlalt oma neljal jalal ja ootab klimberdama ja filosofeerima, kuigi tal puudub paar klahvi ja mitu helitraati ning korralik häälestus. Kunst kuulub rahvale!

Etihad lahkus ust paugutades Skytraxist

Araabia Ühendemiraatide šikk lennuliin Etihad on teatanud, et ei soovi enam osaleda lennukompaniide kvaliteeti hindava Skytraxi edetabelites. Otsust on seostatud pettumusega pärast seda, kui Skytrax paigutas Etihadi parimate lennukompaniide mulluses edetabelis seitsmendaks, konkureeriva Emiratesi aga esimeseks. Veerand sajandit lennuliinide kvaliteeti hinnanud – kuid viimasel ajal aina sagedamini ebaobjektiivsuses süüdistatud – Skytraxi esindaja Edward Plaisted kommenteeris, et arvab Etihadi otsuse taga peituvat “varjatud agendat”, ning lisas, et World Airline Awardsi kategooriast Etihad siiski ei pääse, kuna sinna nimetavad lennufirmasid reisijad ise.

Silja Line pakub hõrke tuvisid

Helsingi ja Stockholmi vahel kurseerivad Silja Line laevad pakuvad kuni 3. septembrini oma Bon Vivant’i restoranides võimalust nautida seitsmekäigulist Menu Signature’i õhtusööki, mis sisaldab muu hulgas spargli seltsis pakutavaid kammkarpe, kergelt suitsutatud tuvirinda, leedriõie-granitet, tillivõis praetud ahvenat ning oliivide ja tomatiga küpsetatud vasikaantrekooti. 139eurose komplektmenüüga klappivad veinid on valinud välja veinispets Tuomas Meriluoto.

Finnair viib Volga äärde

Koostöös Soome kasinuslennufirma Flybe’iga alustab Finnair südasuvel lende kolme Volga-äärsesse linna. Õhureisid Nižni Novgorodi Rahvusvahelisse Lennujaama (GOJ) algavad alates 25. juulist, Samara lennujaama (KUF) 7. augustist ning Kaasani Rahvusvahelisse Lennujaama (KZN) 18. augustist. Kõigisse sihtkohtadesse saab Embraer E90 õhusõidukitega kolm korda nädalas.

Alkoaare hotellikeldrist

Ajaloolise Worcestershire majutuskoha The Evesam Hotel külastajad olid terve sajandi näinud magusat und peidetud konjaki- ja šampanjapudelite kohal. Salakeldri avastanud mänedžer David Field ei suutnud uskuda oma silmi, kui peidikust 3000 pudelit kaks maailmasõda üle elanud joogipoolist – teiste hulgas 300 haruldast viskit – avastas. Kahe 1914. aastast pärit Hine Grande Champagne’i hind arvatakse tõusvat oksjoni käigus 3000 naelani (3670 eurot).