11. oktoobril avab Helsingi-Dubai liini Emiratesiga koodi jagav ja koostööd tegev odavlennuliin Flydubai. Lendu opereeritakse 166kohalise Boeing 737 MAX 8 lennukiga.

Maga Maldiividel kaladega

Conradi hotelligrupp avab aasta lõpus Rangali saarel 5 meetrit allpool veepinda asuva kahekorruselise sviidi Muraka („korall“ dhivehi keeles). Umbes 50 000dollarilise hinna eest saab uinuda, nähes pea kohal liuglemas haikalu.

2019. aastal avatakse Norra lõunarannikul ka Euroopa esimene veealune restoran.

Õun põhjustas õnnetuse

Ameeriklanna sai USAs 500dollarilise trahvi, kuna unustas deklareerida lennueineks saadud õuna. Pariisist saabunud naine kavatses puuvilja mugida jätkulennul Coloradosse, kuid ametnikud konfiskeerisid frukti ja tühistasid valeandmete esitamise pärast ka naise Global Entry õigused, mis võimaldasid reisida väiksemate formaalsustega.

IAG võib osta Norwegiani

British Airwaysi, Iberiat jt ühendav International Airlines Group viskab silma odavlennuliin Norwegianile, kes avanud Suurbritanniast lennuliine nii Põhja- kui Lõuna-Ameerikasse. IAG on juba soetanud 4,6% Norwegiani aktsiatest ja räägib avalikult võimalikust enamusosaluse omandamisest.

Lennujaamauudiseid: Metroo LAX-i, robotbussid Brüsselisse

Los Angelese rahvusvahelisse lennujaama tekib 2019. aasta sügisest inimväärne metrooühendus. Praegu metroo veel lennujaamaterminalideni ei ulatu, kuid 1. aprillist alates saavad rongi kasutada soovijad sõita lennujaama Aviation Boulevardi peatusest shuttle-bussiga. Uue transpordisõlme käimapanek ja ehitus läheb LA linnavõimudele maksma umbes viis miljardit dollarit. LAX on USA lennujaamadest siiani olnud ühistranspordi kasutajale üks raskemini ligipääsetavaid.

Brüssel-Zaventemis hakkavad kaugemas tulevikus reisijaid ja saabujaid aga ringi vuristama ilma lihast ja luust juhita minibussid. Testid algavad aastal 2019 ning robotite poolt juhitud vagunid peaksid reaalselt tööle hakkama aastal 2021

Reisidiilid

SCOOT: edasi-tagasi lennud Berliinist Singapuri 296 €, Austraaliasse 437 € septembrist märtsini. flyscoot.com

WIZZAIR: edasi-tagasi lennud Riiast Kutaisisse 64 € mais. wizzair.com