Arheoloogid kaevasid Mehhiko iidses linnas Teotihuacanis maapõuest välja ammu otsitud Püha Tunneli, mis peitis endas ühtekokku 50 000 reliikviat ja rituaalset objekti, kinnitas väljakaevamist koordineerinud ajaloolane Sergio Gomez. Samades varemetes loodetakse leida ka mitmeid eelajaloolisi hauakambreid. Tunneli asukoht tehti robotite abil kindlaks juba 2003. aastal. Pealinnast Mexico Cityst umbes 50 kilomeetri kaugusel asuva kompleksi vanuseks arvatakse olevat 1800 aastat.

Neli Aastaaega saabusid Moskvasse

Hotellikett Four Seasons avas hiljuti oma teise esinduse Venemaal. Moskva kesklinnas, Manežnaja väljakul endise hotell Moskva hoonesse kolinud aristokraatne luksushotell sisaldab 180 numbrituba, mis on varustatud interneti ja Nespresso-masinatega ning ruumikate marmorist vannitubadega (hooldusvahendite komplekt tervitustega Roberto Cavallilt). Lisaks sellele on tolles Punaselt väljakult jalutuskauguses asuvas, paleemastaapidega valduses kaks keiserlikku sviiti, ärikeskus, ballisaalid, spaa ja viis restorani. Üks öö kahele näiteks 5. novembriks maksnuks minimaalselt 28 500 rubla (525 eurot).

Finnair viib otse Tai päikseranda

Finnair pakub tänavusel talvehooajal otselende päikesepaistelisse Miamisse ning Tai puhkuseparadiisi Krabisse ja Phuketisse. Lennud Mia­misse hakkavad toimuma kolm korda nädalas alates 16. detsembrist 2014 kuni 21. märtsini 2015. Lennud Tai sihtkohtadesse stardivad kahel korral nädalas – Phuketisse alates 14. novembrist ja Krabisse alates 10. detsembrist. Kõigil liinidel hakkab opereerima äri- ja turisti­klassi teenust pakkuv Airbus A340.

Ryanair kinnitab kanda Kopenhaagenis

Euroopa suurim odavlennufirma Ryanair kolib teisejärgulistelt lennuväljadelt vaikselt üle suurematele. Märtsis 2015 alustatakse lendamist Kastrupi lennujaamast Kopenhaagenis, kus esimese hooga avatakse liinid Milano Bergamosse, Varssavi Modlini lennujaama ja London Lutonisse.

Haagis saab nautida Mark Rothko täiskollektsiooni

Haagi Gemeentemuseumis on moodsast kunstist lugupidavate külastajate suureks rõõmuks välja pandud Mark Rothko maalide täiskollektsioon. Seda esimest korda Hollandis viimase 40 aasta jooksul. 1903. aastal Lätis, Daugavpilsis ilmale tunud juudi päritolu Marcus Rothkowich elas ja töötas enamjaolt Ameerikas ning suri New Yorgis 1970. aastal.Teda peetakse abstraktse ekspressionismi üheks parimaks esindajaks. Näitus Haagis jääb avatuks kuni märtsikuuni 2015.

Ebola peletab turiste kogu Mustalt Mandrilt

Lääne-Aafrikat vallanud ebola-viiruse laine laastab safarireiside turgu kogu kontinendil ja peletab eemale tuhandeid turiste. Safaripakettide broneeringud on paari kuuga kahanenud 20–70 protsenti, teatab sadade reisifirmade seas uuringuid korraldanud safaribookings.com.
Turismifirmad nendivad, et reisijate teadlikkus on üsna kehv ja nad ei hooma, kui suured on vahemaad ebola-riikide ja ohutute Idaranniku maade ja Lõuna-Aafrika safariparkide vahel, pidades Aafrika mandrit “üheks suureks riigiks”.