1979. aasta revolutsioonile järgnenud sanktsioonide tõttu muust maailmast isolatsioonis olnud Iraanis avanevad esimest korda läänelikud hotellid. Prantsuse hotellikonglomeraat Accor plaanib Novotel Tehran Imam Khomeini Intl Airporti ja Ibis Tehran Imam Khomeini Intl Airporti hotellid avada oktoobrikuus.

Saint Helena saarel maandus ajaloos esimene lend

Esimest korda ajaloos maandus keset Atlandi ookeani asuval, muust maailmast eraldatud tillukesel Saint Helena saarel lennumasin. Beechcraft King Air 200 saabus saare tuliuuele lennuväljale Lõuna-Aafrika Vabariigist, olles teel teinud kaks tankimispeatust Angolas ja Namiibias. Lennuk teostab tulevikus kohalikke kalibratsioonilende.

Pariisis on hoogu saamas “ühe toiduaine” restoranid

Pariisis on uus trend einestada restoranides, mis keskenduvad vaid ühele kindlale produktile, mida siis tosinal eri moel valmistatakse ja serveeritakse, vahendab CNN Travel.
L’Huitrade Champs-Elyséel on spetsialiseerunud austritele, mis on maailmaklass. Eggs & Co Ladina kvartalis pakub fantaasiarikkaid munatoite. Le Coq Rico (18. kvartal) menüü koosneb eranditult kanaroogadest. Pomze Haussmanni bulvaril on kontsentreerunud õuntele ja Maison de la Truffe (kaks valdust kesklinnas) teab kõike trühvlitest ja kombineerib seda väärtuslikku haruldust osavalt nii pasta, risoto ja omlettide kui ka hamburgeri ja pitsaga.

EasyJet kaob tasapisi Moskvast

EasyJet teatas, et suleb liini London (Gatwick) – Moskva (Domodedovo). Põhjusteks nimetati Venemaa halba majanduslikku olukorda ja ranget viisarežiimi. Reisid kaovad firma graafikust 21. märtsist. Moskvasse lennatakse alates 2012. aastast. Mõni aeg tagasi lõpetati ka lennud marsruudil Moskva-Manchester – piletite müük oli kesine ja reisijaid liiga napilt, et liini alles hoida.

Air India jätab tänavale 125 “paksu” meeskonnaliiget

Air India pardapersonali ridadest kaob 125 töötajat, kes on firma arvates liiga paksud. Juba mullu hoiatas Air India riiklikele lennundusnõuetele vihjates oma kuutsada stjuuardit-stjuardessi, et nad “oma kehakaalu osas midagi ette võtaks”. Praegused vaatlused tõestavad, et 125-l neist see siiski ei õnnestunud.