Euroopa-siseselt ja piirkondlikult opereerivaid väiksema kaliibriga lennufirmasid ühendav organisatsioon ERA (Euroopa Regionaallennunduse Assotsiatsioon) kiitis äsja heaks Air Andorra liikmekandidatuuri ning kinnitas firma ametlikult organisatsiooniga liitunuks. ERA-l on hetkel liikmeid kokku 50. Air Andorra hakkab reisijaid oma 50istmeliste ATR-2 tüüpi lennukitega Pirineus-Andorra lennujaamast lähitulevikus Barcelonasse, Lissaboni, Toulouse’i, Madridi ja Baleaari saartele lennutama. Pirineus-Andorra lennuväli asub ametlikult Hispaania territooriumil ja on tuntud ka La Seu d’Urgelli nime all.

2. oktoobril Barcelonas toimunud ERA aasta-assambleel tunnistati parimaks Euroopa regionaallennufirmaks Eastern Airways ja parimaks regionaalseks lennujaamaks Shannon Iirimaal.

Taisse kerkib Kagu-Aasia kõrgeim pilvelõhkuja

Bangkokis alustatakse peatselt Tai pealinna siluetti ilustama hakkava pilvelõhkuja ehitamist, mis peaks tulevikus kuuluma maailma kõrgeimate hoonete perekonda. 615 meetri kõrgusel tornil on 125 korrust mahutamaks nii kontoriruume, luksuslikku hotelli kui ka avarat panoraam-terrassi, millelt pulbitsevat miljonilinna imetleda saab. Ambitsioonika projekti teostamise eelarve on soolane: 2,44 miljardit eurot. Super Tower peaks valmima 2019. aastal.

Maailma kümne kõrgeima pilvelõhkuja pingerida juhib hetkel endiselt Burj Khalifa Dubais (828 m / 163 korrust).

Hiinas haigestuda on haigelt kulukas

Kindlustusfirma IF suurklientide isikukindlustusjuht Mirva Paavola hoiatab Soome ajakirjanduses, et ravimite hinnad Hiinas võivad olla välismaalastele kuni kümme korda kõrgemad kohalikele mõelduist. Ka on taevasse kerkinud Hiina haiglates mittekohalike käest küsitavad taksid – näiteks Soomes 5000 eurot maksva põlvelõikuse eest võidakse Hiina hospidalides küsida 30 000 eurot. Samas pakuvad paljud Hiina haiglad oma klientidele ka tavatut luksust, näiteks limusiinitransfeere.

Ehedaimat kokteili valatakse Artesianis

Kõigist teadaolevaist kokteilibaaridest kogu planeedil on pika sammu ette jõudnud Londonis asuv peen joogikoht The Artesian, tõdes hiljaaegu absoluutse veendumusega 330 asjatundja arvamusi kogunud ajakiri Drinks International.

“Langhami hotelli juurde kuuluv Artesian pole lihtsalt baar, vaid ideede vabrik ja fantaasiate ateljee,” kirjutab ajakiri, vihjates ilmselt Artesiani kolmedimensioonilisele firmajoogile 3D Digi Diva.