Šotimaa Turismiamet VisitScotland esitles oma uusimat brändi: põnevaid teemareise Briti salaluure superagendiga 007 seotud paikadesse. Bond on kuulus nii Jaapanis kui Hiinas ning nii Saksamaal kui Ameerikas ja Venemaalgi. Professionaalse giidi poolt saadetuna tehakse laialdasi ringreise Šotimaa avaratele nõmmedele ja seal kõrguvatesse jahilossidesse, udustesse krahvkondadesse Argylli ja Highlandi ning Glencoesse (kus filmiti osaliselt “Skyfalli”, mille peaosaline Daniel Craig ei ole erinevalt oma kuulsamast eelkäijast Sean Conneryst šoti päritolu). Aprillikuus korraldatakse tutvumisreise reisiagentidele ning reisikorraldajatele kogu maailmast, lootuses, et need tulevikus Bondi-pakette edukalt oma klientidele turustama hakkavad ja Šotimaa turismile au ja kuulsust toovad.

Uus õudus – üksteist tooli kõrvuti!

Kümmekonna aasta eest hakkasid mõned säästualtimad lennuliinid Boeing 777 lennukitesse plaanipärase üheksa asemel toppima kümmet kõrvutiolevat tooli, mis oma 2+5+2 asetusega panid reisijad erakordset küünarnukitunnet kogema. Nüüd on lennukitootja Airbus sedagi üle trumpamas ning tutvustas Hamburgis toimunud Aircraft Interiors Expol võimalust paigutada kahekorruselise Airbus 380 turistiklassi igasse ritta 11 tooli. Istmed hakkaksid paiknema 3+5+3 asetusega ning ruumi oleks igale reisijale laiuti vaid 47 sentimeetri jagu.

Peruu on hädas nudistidega

Peruu tähtsaima vaatamisväärsuse Macchu Picchu alasti imetlemine ei ole lubatud, toonitab Peruu kultuuriminister. Minister lubas, et inkade templilinnaku ümbruses tugevdatakse kontrolli ja korraldatakse reide miskipärast kasvutendentsi ilmutava nähtuse väljajuurimiseks. Siiani on 15. sajandist pärit varemetes paljalt ringi uidanud ja end kompleksi taustal pildistada lasknud turiste kinni nabitud kaheksa, kaks Kanadast, kaks Austraaliast ja neli USAst.

SAS lennutab PrivatAiriga Norrast Texase naftapealinna

Lennufirma SAS avab ärireisijaid meelitades 20. augustist otseühenduse Norra naftarikkast Stavangerist Houstonisse. Liini on teenindama palgatud Šveitsi lennukompanii PrivatAir, mille Boeing 737-700 BBJs vaid 44 äriklassikohta. Lennatakse kuuel päeval nädalas, laupäeviti reisi ei toimu. PrivatAiri poolt opereeritav lennuk saab enne rajaleminekut SASi tuntud lipuvärvidega kiirmaalingu, piletimüük algab 29. aprillist.

Euroopa viisarežiim venelaste suhtes lastakse pisut lõdvemaks

Vene Reisikorraldajate Liidu sagedad nõupidamised ja vaidlused oma Euroopa kolleegidega on vähemalt viisade väljastamise valdkonnas hakanud vilja kandma, nendib Tourism-review.com. Viisataotluse protsessi lihtsustamine puudutab eelkõige Itaaliasse ja Kreekasse suunduvaid kultuurihuvilisi turismigruppe, teadlasi ja tudengeid. Itaalia konsulaat Moskvas teatas, et on valmis väljastama tasuta viisasid neile, kes siirduvad näiteks Verona ooperireisile, Macerata ooperifestivalile või Roomas aset leidvale Michelangelo 450 aasta juubeli näitusele. Ka (organiseeritud korras) Kreeka ajaloolistele huvireisidele minevatele Vene kodanikele kehtestatakse paindlikumad viisareeglid.

USAs langes tuleroaks puithotell

New Jersey osariigis aset leidnud hotellitulekahjus hukkus vähemalt neli inimest, kaheksa hotellikülalist toimetati hingamishäirete ja luumurdudega haiglasse. Kohaliku meedia andmetel puhkes tulekahju Point Pleasant Beachi motellis kella viie paiku hommikul, mil nelikümmend hotellis viibinud inimest rahulikult oma tubades magasid. Tuli levis kerge konstruktsiooniga kahekorruselises puitmajas ülikiiresti ja mitmel sügavas unes olnud külalisel ei õnnestunudki leekidest välja pääseda. Hoolimata kohaliku tuletõrjesalga ennastsalgavast tegevusest hävis hoone täielikult. Kust tuli alguse sai, pole veel teada.