Puhata ihkavad koroonakartlikud jõukurid on asunud broneerima terveid hotelle vaid enda seltskondade tarbeks, et nakatumisrisk väike hoida. Mõndagi hotelli saab registreeruda kedagi nägemata ja turvalisuse huvides toimetatakse ka toidud kontaktivabalt ukse taha. Üheks selle elustiili esiviljelejaks on Tai kuningas Vajiralongkorn (pildil), kes on oma alamate hämmastuseks läinud pakku Šveitsi Alpidesse, kus on kaaskonnaga üürinud terve Grand Hotel Sonnenbichli. Trendi on tabanud ka väiksemad hotellid, kus hinnad polegi peadpööritavad, näiteks 14 toaga Cape Arundel Inni võõrastemaja Maine’i osariigis laseb end nädalaks rentida 19 500 dollari eest.

80kohaline laevuke jätkab Rootsi liinil


Sellal kui Soome plaanib lähipäevil peatada mis tahes reisiliikluse Eesti vahel, hoiab Rootsi kuningriik külalislahkelt ikka veel oma väravaid valla. Ainsaks viisiks Rootsi saada on jäänud 146meetrine kaubalaev Regal Star, kuhu võetakse Paldiski–Kapellskäri liinil peale ka sõiduautodega reisijaid. Kohvri andmeil on Tallink teinud ettepaneku taastada Rootsiga laevaliiklus mõne suurema alusega, kuid Eesti riik pole olnud sellest huvitatud.

Qatar paneb lende Austraaliasse juurde


Sellal kui British Airways katkestas aprillist lennud Hongkongi, Sydneysse ja Singapuri, on alliansikaaslane Qatar Airways, ühena vähestest Araabia lennufirmadest opeerimist jätkanu, lubanud Austraalias hoopis kasvatada kapatsiteeti 48 000 koha võrra, et toimetada oma sihtpunktidesse lõksujäänud reisijad. Sydney, Melbourne’i ja Perthi kõrval lendab Qatar nüüd erandkorras ka Brisbane’i.

Suur ristluslaev sai loa Panama kanali läbimiseks


Panama andis riigi rannikul ankrusse jäänud Holland-America (HAL) suurele kruiisilaevale MS Zaandamile loa kanalist läbi sõita, tingimusel, et peatusi ei tehta ja reisijad Panama territooriumile ei astu. Laeva pardal asub praegu nimelt 4 koroonaviiruse tagajärjel elu kaotanud inimest, ligi 1800 pardalviibijast umbes 200 kannatavad „gripilaadsete“ sümptomite all. Zaandami sihtsadam peaks olema Florida, kuid sealsed ametivõimud on juba ilmutanud äärmist tõrksust laeva vastuvõtmise suhtes.

Ei mingit keskmist istekohta lennukis


Kõikidel Saksamaalt väljuvatel Lufthansa ja Eurowingsi lendudel blokeeritakse istmeridades keskmised toolid, et reisijate vahel distantsi hoida. Neid kohanumbreid lihtsalt pole (mis ongi mugavam ja annab rohkem jalaruumi). Arvestades aga praegu välismaale toppama jäänud, tasapisi koju toimetatavate inimeste arvu on tagasilendudel turistiklassis keskmine koht istmereas siiski alles.

Noored eirasid ettevaatusreegleid, hotell suleti


Rotterdami linnapea käskis momentaanselt kinni panna Rotterdami Grand Centrali hotelli, kui selgus, et vastutustundetu noorte kamp seal nädalavahetusel ohjeldamatult pidu pidas. Kogunenud oli teadaolevalt 24 noorukit, hotelli sisse hiilimine käis väga rafineeritult. Alkohol ja narkootikumid voolasid vabalt, keegi üritas hotelli koridoris lõket süüdata. Seltskond viidi samal ööl vahi alla ja hotell suleti.

Lyon ootab külla (tulevikus)


Kui koroonakriis leeveneb ja Eiffeli torn ning Triumfikaar nähtud, tasub sammu seada Lyoni. Pisut vähema tähtsusega, suuruselt kolmas linn Prantsusmaal on hakanud end reklaamima nii kaunite kunstide kui kulinaaria valdkonnas. Pealegi saab sinna Mandri-Euroopast ka suht lihtsalt rongi peale astudes. Musée Lumière kinoajaloo huvilistele, Musée des Beaux Arts kunstisõbrale, on olemas ka väike gastronoomiamuuseum. Tagasihoidlike hindadega maailmaklassi restoranid Ani, L’Art et La Manière ja La Petite Table des Nuits tasuvad proovimist. Linn pulbitseb ja ootab avastamist. Reisiplaane saab ikka teha: isegi praeguses olukorras, igal aastaajal.

Tulevikudiilid

KLM KOOSTÖÖS SKYTEAMIGA:

edasi-tagasi lennud Helsingist Hawaiile alates 498 € novembrist veebruarini ja äriklassis Mexico Citysse alates 1203 € septembrist märtsini. skyscanner.fi

STAR ALLIANCE:

edasi-tagasi lennud Stockholmist Los Angelesse alates 178 € augustist novembrini. odenresor.se