Hiljuti turistiviisasid väljastama hakanud Saudi Araabia on teatanud, et ka need turistid, kes pole abielus, tohivad edaspidi kasutada sama hotellituba. Ka tohivad naised nüüd omapäi hotelli majutuda ega vaja selleks enam neid saatva meessugulase abi ja heakskiitu. Abielus mitteolevail saudidel on samasse hotellituppa majutumine karmide karistuste ähvardusel endiselt keelatud.

Boeingut kimbutab uus mure tiivakonstruktsioonidega


Lennukitootja Boeing 737 NG lennukites on hooldustööde käigus avastatud mõrasid konstruktsioonis, mis hoiab koos keret ja tiibasid. Inglise keeles „pickle forkiks“ nimetatavaid massiivseid ja silma eest varjatud konstruktsioone on reaktiivlennukis neli, kuid kuigi lennuk peaks pidama vastu kuni 90 000 tõusu ja maandumist, avastati hiljuti pragusid lennukites, mis on teinud vähem kui poole võimalikest õhusõitudest. Boeing NG ehk Next Generation lennukid on 737-600, 737-700, 737-800 ja 737-900 ning nende tootmisega alustati 1996. aastal. Lennuettevõtetele on antud korraldus lennukeid kiirkorras kontrollida.

Okeanaariumid põlu all


Mõjukas veebileht Tripadvisor otsustas lõpetada aasta lõpus piletite vahendamise Floridas tegutsevasse SeaWorldi. Mitmesuguseid mereloomi, sealhulgas mõrtsukvaalu, vangistavat SeaWorldi külastab aastas 11 miljonit uudishimulikku, kuid käesoleval aastal on paljud kompaniid, sealhulgas British Airways Holidays, oma käed sellest ärist puhtaks pesnud.