Kindlustusfirma IF andmeil jäävad Soome reisijad kõige sagedamini haigeks Hiinas. Kurvas edetabelis on teisel kohal USA; järgnevad Hispaania, Tai, Saksamaa, Venemaa, Singapur, Araabia Ühendemiraadid, Šveits ja Rootsi. Murettekitava tendentsina on viimase kahe aasta jooksul 50% võrra kasvanud Soome ärireisijaid tabavate ajuvereringehäirejuhtumite arv, mida kindlustusfirma seostab ennekõike kurnavate lennureiside, kehva toitumise ja stressiga.

Euroopa külalislahkuse paremik

HouseTrip.com’i portaalis Euroopa linnade sõbralikkust uurinud Arnaud Bertrand nimetab reisijate kogemustele tuginedes Euroopa lahkeimateks paikadeks Budapesti, Lissaboni ja Amsterdami. Eri hooaegadel varieerub ka metropolide pale: kevadel olla rõõmsaim linn Pariis, suvel Rooma, sügisel Amsterdam ja talvel Berliin. Linnatrippidest soodsaim koht lemmikloomaga reisimiseks on Lissabon ja seda hoolimata aastaajast.

US Airways liitub oneWorldiga

Hiljuti American Airlinesiga ühte heita otsustanud US Airways lahkub 31. märtsil 2014 Star Alliance’ist ja saab Americani allüksusena oneWorldi liikmeks. oneWorld on konkurentidelt napsanud ka Brasiilia TAMi ning alliansi liikmeks on saamas Colombos peakorterit pidav Sri Lankan Airlines.

LOT lendab New Yorki Finnairi eest

Soome lennukompanii Helsingi – New Yorgi lende opereerib Finnairi Airbusi hoolduse tõttu 27. detsembrist 2. jaanuarini Poola lennuliin LOT oma Boeing 787 Dreamlineriga. Lennul on kaasas üks soome purser, ülejäänud meeskonna moodustab LOTi kollektiiv.

Kui lennuki remont venib, võib LOT jätkata marsruudil opereerimist kuni 7. jaanuarini.