Koroonakevad on olnud viljakas tuntud nais(aja)kirjanikele. Epp Petrone on paisanud müüki usulistest eneseotsingutest kõneleva „Kas süda on ümmargune? 3“, milles peakangelanna väntsutab end peamiselt Indias ja astub lõpuks islamisse. Mitmekordne emeriitpeatoimetaja Silvia Pärmann esitleb 13. juunil teost „Riigid, mida pole olemas“, mis viib lugeja seiklusreisile Somaalimaale, Tšetšeeniasse, Sahara Araabia Demokraatlikku Vabariiki ja paljudesse teistesse ametliku tunnustuseta maadesse. Teenekas sotsiaaldemokraat Marianne Mikko ei saanud aga SASiga koroonapandeemia alguses enam Göteborgist koju ja põimis oma seiklused „Kroon kuningriigis. Eestlase märkmed pandeemia ajal Rootsis“ pealkirja all „paraja irooniaannusega vürtsitatud päevikuformaati“.

Sri Lanka ajab turistile pulga ninna neljal korral


Tilluke Tseilon on otsustanud olla ekstraturvaline ning nõuab kõigilt saabujailt alates 1. augustist lennukisse lubamiseks koroonatesti negatiivse tulemuse ettenäitamist, kusjuures test peab olema tehtud 72 tunni jooksul enne pardaleminekut. Lisaks tervitatakse kõiki saabujaid tasuta koroonatestiga Sri Lanka lennujaamas, mille tulemusi tuleb oodata eeldatavalt 4–6 tundi. Hotellimajutus peab olema võetud vähemasti viieks päevaks ning neljandal või viiendal päeval tullakse hotelli turisti veel kord testima. Kes ihkab Sri Lankal lõõgastuda kauem, peab veel ühe testi läbima kümnendal reisipäeval. Topelt ei kärise!

Tulevased reisidiilid 

LUFTHANSA: edasi-tagasi lennud Helsingist Rhodosele alates 148 € augustis, Malagasse alates 120 € septembris-veebruaris, Maltale alates 127 € juulis-märtsis. supersaver.fi

ICELANDAIR: edasi-tagasi lennud Stockholmist või Oslost Seattle’isse alates 214 € oktoobrist veebruarini. skyscanner.no

Kohver tahab loota, et nimetatud reisid väljakuulutatud moel ka toimuvad.