Wichita ülikooli uuringud näitavad, et Ameerika siseliinide parim lennufirma on hetkel Virgin America. Uuring hõlmas muuhulgas täpsust ja lennuaegadest kinnipidamist, reisijate rahulolu, kaotatud pagasi näitajaid, piletite broneerimissüsteemi efektiivsust ja lennufirmadele laekunud kaebuste üldarvu. Suhteliselt rahul olid reisijad ka Delta, American Eagle’i, JetBlue ja US Airwaysiga. Nimekirja lõppu paigutatud Unitedil tuli neelata alla mitu kibedat pilli – laekunud kaebuste arvu kahekordistumine sealhulgas.


Air New Zealandi kuumavereline stjuardess rehabiliteeritud

Jämedalt ärkvele raputamise järel kolleegile kätega kallale läinud Uus-Meremaa stjuardess ei pea vihapuhangu-ravile minema ning Air New Zealand ei tohi tema suhtes mingeid karistusmeetmeid rakendada, otsustas läinud nädalal Uus-Meremaa Tööamet. Intsident leidis aset augustis 2011 lennul Aucklandist San Franciscosse, kui 12tunnise reisi ajal magusa une pealt äratatud naine enesevalitsuse kaotas ja teda raputada julgenud teist pardapersonali liiget ründas. Temperamentne naine on Air New Zealandi teenistuses olnud 26 aastat.


Garuda vallutab “kängururada”

Indoneesia lennufirma Garuda roll Austraaliat Euroopaga ühendavate lendude turul muutub alates 2. novembrist senisest tähtsamaks – firma hakkab pakkuma soodsaid, ühe ümberistumisega reise Londonist (Gatwick) Perthi, Melbourne’i ja Sydneysse. Vahepeatus tehakse mõistagi Jakartas. Hilissügis on Austraalia külastamiseks parim (ja ka reisijaterikkaim) hooaeg. Londonist hakkab Garuda Jakartasse lendama viis korda nädalas, reisi pikkus on 13 tundi ja 15 minutit. Indoneesiast Sydneysse kestab reis ligikaudu seitse tundi.


Küprose hotellid langetavad hindu

Küprose turismitööstuses ollakse eelolevaks suveks oodatavate turistide arvu osas üha enam pessimistlikud. Kui läinud aastal puhkas Küprosel 2,5 miljonit inimest, siis hetkel on suveprognoos ebakindel. On selge, et hotellidel tuleb teha (vastumeelseid) hinnaalandusi. Karmi konkurentsi puhkajate ülelöömisel kardab Küprose sel aastal Horvaatia, Tuneesia, Egiptuse ja Türgi poolt.


Suveniir võib viia trellide taha

Eksootilistes sihtkohtades reisides hakkab alati midagi silma, mida tahaks koju kaasa tuua. Paljud turistid ei hooma aga, et mitte kõik suveniirid pole riigist väljaviimiseks mõeldud. Ameeriklasest meenetekogujale Jason Dement sattus Türgis vangikongi, kui kuuepäevase rannapuhkuse lõpus pani kohvrisse kaks kivi, millel oli Türgi võimude sõnul muinasväärtus. Mees arreteeriti Alanya lennujaamas süüdistatuna “ajaloopärandi smugeldamises”. Hullemal juhul võib lugu lõppeda kuni 12aastase vabadusekaotusega.