Legendaarse reisiajakirja Conde Nast Traveller toimetajad valisid 18. korda välja maailma parimad hotellid. Parimaiks rannahotellideks said Andaz Maui at Wailea Hawaiil, Mukul Resort Nicaraguas ja Nizuc Resort & Spa Cancunis, sellal kui parim toit otsustati olevat Domaine de la Baume’is Tourtouris Prantsusmaal, Park Hyattis Siem Reapis Kambodžas ja The Thompsonis Chicagos USAs. Elegantseima disainiga majutusasutused on Ace Hotel Los Angeleses USAs, Hotel B Limas Peruus ja Hotel d'Angleterre Kopenhaagenis Taanis. Täispika nimekirja võib hotelligurmaan leida aadressilt http://www.cntraveler.com/hot-list.

Estonian Airi ja Aerofloti koodijagamine laienes

Nädala keskpaigast on Estonian Airi (OV) koodiga broneeritav ka Aerofloti poolt opereeritav hommikune lend Moskva ja Tallinna vahel. Kuigi vastav uudis tehti avalikuks juba 17. aprillil, läks Estonian Airil mitu päeva, et lend rahvusliku lennukompanii koduleheküljel reaalselt ostetavaks muutuks. Erinevalt Estonian Airist lendab Aeroflot seda liini Airbus 319 või 320 lennukeid kasutades ja pakub tasuta pardateenindust ka turistiklassis.

Estonian Airi endine emafirma SAS lõpetas aga 30. märtsist Aeroflotiga ootamatult Stockholm-Moskva liinil igasuguse koodijagamise.

Aasia kõige aeglasem internet on Filipiinidel

Millises idamaa riigis on Netindex.com’i andmeil suurimad šansid oma närvid interneti laadimist oodates läbi kärsatada? Värskeim uuring asetab esikohale muretud Filipiinid, kus veebiühendus venib kiirusega 3,54 megabitti sekundis ehk 21,75 korda aeglasemalt kui kiireima netiühendusega Hongkongis (77 Mbp/s) tavaline. Kärme on andmeliiklus Singapuris, üliaeglaselt laevad end leheküljed aga Myanmaris (5,22 Mbp/s), Laoses (4,33 Mbp/s) ja Indoneesias (4,19 mbp/s). Tais on netiühenduse keskmine Aasia keskmisest veidi parem 17,92 Mbp/s. Et nautida internetti põhimõtteliselt tahkes olekus (0,78 Mbp/s), tuleks sõita aga Aafrika riiki Nigerisse.

Estonian Air ei luba elektroonikat kasutada “halva nähtavuse” ajal

Mitu Euroopa Liidu lennukompaniid on leevendanud lennu ajal elektroonika kasutamist puudutavaid reegleid. 14. aprillist lubab nutiseadmeid flight mode režiimis kasutada kõigis reisi faasides näiteks Easyjet, 18. aprillist aga lätlaste airBaltic.

Estonian Air plaanib lennuliini pressiesindaja Ilona Eskelineni sõnul sama sammu astuda lähikuudel. Küll on Estonian Air otsustanud jätta erandiks turvabriifingu aja ning õhkutõusu või maandumise halva nähtavuse tingimustes, kuna sellistel hetkedel pidavat reisijad “ohutuse mõttes” pöörama kogu tähelepanu meeskonnaliikmete korraldustele ja üldisele valvelolekule.