Lufthansa koos Austriani ja Swissiga on pikendanud Hiina lendude mittetoimumist 24. aprillini, British Airways 17. aprillini. SAS paneb 5. märtsist lukku Hongkongi viinud õhusilla, Hongkongis baseeruv Cathay Pacific jätab märtsis ära kolm lendu neljast. Koroonaviiruse tekitatud ebalus ja hirm ning ärikohtumiste ärajäämine on pannud kõvasti lende kokku tõmbama ka Itaalias, näiteks Ryanair on teatanud otsusest vähendada oma senisele suurimale turule viinud lendude arvu 25%. Puudujääke püütakse kompenseerida teistel turgudel: varem Hiinas nii toimekas Finnair on lisanud suvehooajaks väljumisi Delhi ja Los Angelese liinidel: alates juunist lennatakse India pealinna seitse korda nädalas, California saab aga juulis juurde ühe lisalennu, mis on Finnairi suvises lennuplaanis sinna arvult neljas.

Väikse võidu saab ka Tallinn: Easyjet on teatanud otsusest alustada märtsi lõpust lende Tallinna ja Berliin Schönefeldi lennujaama vahel.

Tallinna D-terminali tuleb äriklassi-lounge


Märtsi esimeses pooles peaks Tallinna sadama D-terminalis avatama kuni sada reisijat mahutav äriklassi-lounge, kuhu hakkavad pääsema Stari ja Megastari laevadele Business Classi toote ostnud reisijad. Laevafirma pressiesindaja sõnul saab lounge’is nautida teed-kohvi, küpsiseid, mahlajooke, ajakirjandust ja esimesena pardale pääsemise võimalust. Praegu käivad lounge’is viimased viimistlustööd. See, kas analoogne lounge tuleb renoveerimiste järel ka A-terminali, sõltub Tallinna sadama pressiesindaja sõnul laevafirmade huvist.

Corendon esitles Eurovisioni motiiviga lennukit

Väike puhkuselennuliin Hollandi Corendon Dutch Airlines tutvustas pidulikult endale uue kuue saanud lennukit, mis sümboliseerib Rotterdamis toimuvat Eurovisioni lauluvõistlust. Lindi lõikas läbi Hollandile kunagi võidu toonud Getty Kaspers ansamblist Teach-In. Tseremoonia leidis aset Amsterdami lennuvälja angaaris, kuhu oli kogunenud hulgaliselt publikut. Corendon on lauluvõistluse ametlik partner. Uhke maalinguga Boeing 737-800 teenindab kõiki firma sihtkohti nii Euroopas, Aafrikas kui Brasiilias, kuhu lennatakse vahemaandumisega Tenerifel. Uue värvikuuega lennuki esimene sihtkoht oli Hurghada.

Reisidiilid

TUI NORDIC: viimase hetke edasi-tagasi tšarterlennud Vaasast, Oulust ja Helsingist Krabile ja Phuketisse alates 220 € ja Kopenhaagenist Punta Canale Dominikaani Vabariigis alates 193 €. tui.fi ja tui.dk

ETIHAD: edasi-tagasi lennud Londonist läbi Abu Dhabi Melbourne’i, Sydneysse ja Brisbane’i alates 661 € aprillist juunini ja augustist novembrini. budgetair.lv