Barcelona lähedal asuv Port Aventura teemapark sai jutule luksusautode tootja Ferrariga, kes tahab seal 2016. aastal suurejoonelise puhkekompleksi avada. Eelarve 100 miljonit eurot, lunapargi pindala 75 000 ruutmeetrit, projekti nimi Ferrari Land. Territooriumil kiirautode teemat viljelev hotell, poekesed ja rallirajad. Lunapark Hispaanias lisandub Ferrari poolt juhitud juba eksisteerivale lunapargile Ferrari World Abu Dhabis.

Tiramisu sünnikodu suleb uksed

Külastajate ja turistide nappuse tõttu suleb majanduskriisis alla käinud maailmakuulus restoran La Beccherie 30. märtsil ilmselt igaveseks uksed. Veneetsia külje all, Trevisos 1939. aastal avatud, vist stereotüüpseima Itaalia magustoidu tiramisu (kohvis ning Amarettos leotatud, mascarpone toorjuustuga segatud ning kakaoga üle puistatud küpsisetort) kodukoha praegune omanik Carlo Campeol (60) ja tema naine Ada on emotsionaalsed: “Miski ei kesta igavesti.” Esimest korda serveeriti klientidele tiramisut 1960. aastal, itaalia keelest tõlgituna on selle maiuse nimi “Tõmba mind üles!”.

Ärevusttekitava kujuga parfüümipudel keelati

Ameerika Ühendriikides lennujaamu turvava TSA töötajad jõudsid otsusele, et Jimmy Choo parfüümi pudel meenutab liialt granaati ja sundisid Southwest Airlinesi lennule siirduva Lois Lewise oma lõhnaõlist loobuma. Muuhulgas kutsusid TSA töötajad kohale pommirühma, kuid isegi siis, kui parfüümi süütus oli tuvastatud, rändas see prügikasti ja TSA töötajad tegid õnnetu naisreisija dokumentidest enne lennukisse lubamist koopia. Konfiskeerimise põhjuseks öeldi see, et kaasreisijais võiks põhjustada paanikat, kui Lewis end keset lendu lõhnastama peaks asuma. Kuivõrd granaadikujulisi ja isegi -nimelisi lõhnaanumaid ja lõhnu on teisigi (näiteks Viktor & Rolf Flowerbomb), soovitab Kohvri lennuturvalisustoimkond sellised parfüümid enne Ameerikasse reisimist villida igaks juhuks ümber näiteks šampoonipudelisse.

Pärsia lahe lennufirmade edu Skandinaavias kasvab

Qatar Airwaysi eeskujul on ka lennufirma Emirates alates 2. septembrist kohal kolmes Skandinaavia pealinnas. Siiani lennati Dubaist Stockholmi ja Kopenhaagenisse, septembrist hakkab ühendemiraatlaste reisigraafikusse kuuluma ka Oslo, kus maandutakse seitse korda nädalas. Liini teenindab Boeing B777-300ER, mille pardal on kaheksa kohta üliprivaatses esimeses klassis, 42 istet äri- ja 310 turistiklassis.

Meeldetuletus Taisse minejale

Taimaale siirdujal tuleks meeles pidada mõnd kuldset reeglit:

- budausuliste inimeste tähtsaim kehaosa on pea. Tailase pea katsumine, silitamine ja puudutamine on julmalt alandav liigutus;

- Tai bahtile ehk kohalikule rahatähele peale astumine on samuti solvav. Kuna rahatähtedel on kujutatud Tai kuningat, tähendab see rahva hulgas väga austatud monarhile näkku astumist – ja see ei ole kombekas;

- taksot viibates tuleb käsi hoida horisontaalis, näpud allapoole, mitte püsti. Sama kehtib restoranis kelnerit hüüdes – peopesa allapoole. Mitte iial ei tasu nipsutada sõrmi ega vilistada – niimoodi kutsutakse Tais koeri, mitte (alati lahkelt) teenindavaid inimesi.