Kingivautšereid oli mulle Soi 49 Villa Supermarketi kassas kilekotti topitud kaks, täpselt kassitoidukonservide ja paberkottides veinipudelite vahele. Nüüd tean, et 2006. aastal on spaa tulnud ka minu ellu, et jääda. Nagu juuksur, kosmeetik, maniküür, pediküür ja massaaž. Vastupanu näib olevat mõttetu!

Algas see nii, et kui ma jõuluõhtul Snegurotškana jõulutähepottide vahele vaatasin, leidsin sealt punase ümbriku, peal "MAI" ja sees jõulukaart, mille vahel krediitkaardisarnane Privilige card, kuhu oli peale kirjutatud minu nimi ning REJUVENATE EXOTIQUE teenus DVN Spa & Wellbeing Centeris! "See kehtib terve järgmise aasta, pead vaid ette helistama ning kolm ja pool tundi aega varuma," teatas Eve.

Muidugi olin ma DVN spaad juba paar nädalat varem märganud! See on uusim spaa ümbruskonnas ning asub täpselt kõrvaltänavas! Novembrikuus panin tähele, et Sukhumvit Soi 35 peale on müüride sisse tekkinud auk, troopilises aias paistab olevat klaasseintega maja, jälle spaa! "Palju neid spaasid siis tekib? Kes seal käivad? Kas tõesti äri on hea? Kas DVN on tõesti jumalik?" mõtlesin iga kord, kui sealt mööda sõitsin.

"Tahaks ära. Singapur või Koh Samui?" tekstisin reisifirmas töötavale Evele 2005. aasta viimasel tööpäeval. "Uueks aastaks või?" küsis ta igaks juhuks üle ning vastas siis tunni möödudes. "Midagi pole enam, kõik hotellid on täis ja piletid välja müüdud!" Veel tunni möödudes tuli Evelt uus SMS "Tahaks spaasse".

Paari tunni möödudes keerasime juba kodukandis asuva Palm Herbal spaa õuele sisse. Kui me pehmetel sohvadel istudes teed jõime, põlvitas meie juurde administraator ja ütles, et see valgendav piimavanni ja lillepommiga poputus, mille Eve kinni pani, on tegelikult mõeldud mustade ihukarvade pleegitamiseks. "Seda teil vaja pole, ega?" naeratas näitsik ning pakkus meile kolmetunnist luuletust nimega Hiina keisrinna iluretsept. See kõlas nii:

Empress Beauty Recipe / Chinese crushed pearl body scrub / Steam Sauna / Chinese Pearl Body Beauty Wrap / Aroma massage – Sensual / Floral Bomb Milk Bath with Rose Petals.

Ja lõppes nii: "Kook!" kiljatas Eve ja ajas silmad suureks kui tõllarattad. Istusime suures ümmarguses vannis keset roosasid roosikroonlehti, meie vahel soojas piimaseguses valges vees keerlemas ja mullitamas "pomm" ehk kamakas roosat šerbettjäätist, kui näitsik tõi kandikul sisse kaks tassi ürditeed ja kaks koogilõiku. "Kui siia mehega tulla, peaks omad seksikad stringid kaasa võtma," arvasin pärast riietudes. Olime iga kord nii pärlitolmukreemiga koorimise, aurusauna, pärlitolmusavi kehamaski kui ka ylang-ylangi aroomimassaaži vahel teineteise hiigelsuuri paberpüksikuid itsitanud.

Artiklit kirjutades vaatasin, et Leyana spaa koduleheküljel näib ahvatlev kolme ja poole tunnine "Ecstasy time". Tundub ka, et kui Leyana tahab konkurentsis püsida, peaks ta oma lendlehe koostanud poeedi palkama ka oma teenuseid lauludeks vormima! Sest juba ainuüksi minu kodutänavale on kerkinud paarkümmend uut spaad.

Tais on neid kokku sadu, enamik ka internetis end reklaamimas. Vanimad spaad on 5-tärni-hotellide juures, kuid mitte üle 12 aasta vanad. Tai Turismiamet reklaamib riiki kui 21. sajandi maailma spaa-keskust, ja õigusega. Oma keha poputamine, ergutamine, lõdvestamine ja noorendamine kuskil vaikses oaasis tavakärast kaugel mõjub hingele kui palsam ja vaimule kui luule. Spaad vajavad kõik!