Stonehenge lähedal pole kohta, kuhu halva ilma puhul varjuda, ega muuseumit, kus võiks kuulsa ajalooobjekti uurimise kohta täpsemalt uurida, märgib ajaleht.

Seejuures paneb tabeli koostajaid Stonehenge kultus imestama, kuna 32 kilomeetrit eemal Aveburys asuvad tunduvalt vähem haibitud(st seal on vähem turiste) nn kiviringid, on arvatavalt vanemad ning mõõtmetelt suuremad. Pealegi pole seal turistide käimistele seatud nii rohkelt piiranguid kui Stonehenges

Teisele kohale platseerus iidne Jordaania linn Petra - iga Lähis-Idas seikleva turisti reisikava kohustuslik punkt.

The Times ekspertide hinnagul tapab umber selle vohav turismi-infrastruktuur idamaise muinasjutu atmosfääri, mida reklaamibukletid turistide meelitamiseks lubavad.

Alternatiivina soovitab ajaleht külastada Lalibela linna Etioopias, mis on igas mõttes Petrast etem.

Rooma Colosseum. Selle koha miinuseks on meeletud järjekorrad, mis tuleb kuulsat vaatamisväärsust lähemalt näha soovivatel ära kannatada. Lisaks on the Timesi hinnangul Colosseumi umber turiste kimbutamas hiiglaslik taskuvaraste armee. Parimaks alternatiiviks Colosseumi külastamisele peavad TOPi koostajad iidset gladiaatorite võitlusareeni Horvaatia linnas Pulas.

Üleshaibitud pettumuseks peavad eksperdid ka Peuus asuvat vana inkade linna Machu Picchut. Reis sinna on vaevaline ja maksab palju. Seal pole kuskilt võtta süüa ega vett, aga raha võetakse kõikjal ja tublisti - 100 eurot enne seda, kui iidsed linnani jõudnud oled. Pealegi pole alati kindel, et kogu vaevalise tee läbimise järel kuulsat vaatamisväärsust vaatama üldse pääsed. Machu Picchu müüride vahele lastakse korraga piiratud hulk turiste. Sestap miks mitte külastada Boliivia poolele jäävat Isla del Soli - Titicaca järvel asuvat saart, millel mitte vähem huvitav Inkade linn.

Viiendana ses tabelis märgivad briti ajalehe eksperdid Kambodžas asuvat Ângkôri.

"Need ajad, mil see imeline koht oli unustuse hõlmas, on jäädavalt möödas. Tänapäeval liiguvad tohutud lärmakad turistide hordid, mistõttu on väga keeruline mõnusalt sealset imeliste budistlike templite arhitektuurilist ilu imetleda või mediteerimisele keskenduda. Pigem siis juba külastada Borobuduri Indoneesias, kus turistide osas on palju rahulikum.