§ Justiitsminister Rein Lang teatab riigikogus, et Eestis vohab meediaterror. Riigikogu võtab vastu Patriotismiseaduse, mis annab võimudele õiguse tsensuuriks, ennetavaks arreteerimiseks (enne kuriteo sooritamist) ja kohtuotsuseta vangihoidmiseks.

§ Valitsus näitab tsensuuri jõudu: Postimees kaotab esikülje, SL Õhtuleht seksikülje ja Eesti Päevaleht spordikülje, Eesti Ekspress ei ilmu enam üldse.

§ Saates “Ärapanija” üle tsenseeritud maitse piiri läinud Oja Pets üritab kapo eest Soome põgeneda, kuid laeval märkab meest Sami Lotila ja annab ta üles. Mis on äraandja palk? Kolm kõrgelt honoreeritud artiklit Riigi Teatajas.


Veebruar

§ President Ilves kuulutab Patriotismiseaduse välja ja sõidab Venemaale raadiojaama Ehho Moskvõ toimetajaks.

§ Nördinud väljaanded teatavad, et boikoteerivad presidendi vastuvõtu kajastamist. Kuna naised oma tualette meedias eksponeerida ei saa, jääb vastuvõtt ära.

§ Kesknädal loobub poliitikast ja hakkab avaldama napilt riietatud keskerakondlaste pilte. Evelyn Sepa fotod toovad kaasa tselluliidi- ja Edgar Savisaare omad silikooniskandaali.


Märts

§ Pärast valimisi moodustatud valitsuskoalitsioon liidab justiits-, sise- ja kaitseministeeriumi. Rein Lang jätkab ametis.

§ Kaitseväe juhataja Ants Laaneots omistab Langile lipniku auastme.

§ Otsestuudios arreteeritakse rahva teenrid: Kalle Muuli ja Anvar Samost.


Aprill

§ Muuli ja Samost alustavad Tartu vangla translatsioonivõrgus saadet “Vangla teenrid”.

§ Lang laseb sulgeda Tuhala Nõiakaevu, kuna sealsed allikad lekkivat.

§ Valitsus võtab maha Tartus Postimehe toimetuse ees seisva Jaan Tõnissoni mälestussamba ja viib selle Ihaste teele. Järgneb nn paberiöö – kõigi Tartu kaupluste vaateaknad ning asutuste ja elumajade aknad kuni viienda korruseni kleebitakse täis valitsusvastaseid lendlehti.


Mai

§ Langi amnestiaga vabastatakse Eesti vanglatest 1000 pisirikkujat – vargad, röövlid, mõrtsukad –, et ajakirjanikele ja blogijatele ruumi teha.

§ Purjuspäi aetud valitsusvastase jutu eest vahistatakse Võsa Pets. Talle määratakse alkoholi sundravi + 480 tundi paranduslikke töid võsa välja juurimisel.


Juuni

§ Lang kehtestab ajakirjandusliku eriolukorra ja nõuab ilmunud artiklite uuri­mist molekulaartasandil.

§ Andrus Kivirähk ja Mart Juur põgenevad arreteerimise eest Lätti ja alustavad Valmiera raadios eestikeelset saadet “Rahva oma kohus”. Justiitsministeerium taotleb Lätilt nende väljaandmist.


Juuli

§ Mihkel Kärmas leitakse liftist, mälu ja sülearvuti kõvakettal olevad failid kustutatud. Kapo nimetab seda narkomaani tavarünnakuks ja keeldub uurimist alustamast. Kärmas hakkab riigilt saama mäluta inimese toetust 150 eurot kuus.

§ Keelatud Sõna Nõukogu eriüksus püüab Juurt ja Kivirähki Lätist kätte saada. Juur võetakse kinni, Kivirähkil õnnestub krati abil põgeneda. Andrus Ansip vabandab oma Läti ametivenna ees Valmiera purustamise pärast.

§ Tundlikke teemasid kajastavad ajakirjanikud varustatakse elektroonilise jalavõruga, mis hakkab piiksuma, kui ajakirjanik jõuab oma väljaande toimetusele lähemale kui 500 meetrit. Edasisel lähenemisel ajakirjanik vahistatakse.


August

§ Taltsas Riigikogu valib Rein Langi presidendiks. Üllatunud Lang, kes valimistel ei kandideerinudki, jätab endale ka oma kolm ministrikohta.


September

§ Justiitsministeerium paneb istuma kõikide Eesti päevalehtede peatoimetajad. Protestiks ilmuvad päevalehed aasta lõpuni mustas trükis mustal paberil.

§ SL Õhtulehe peatoimetajat Väino Koorbergi piinatakse eriti jõhkralt, pannes ta Peeter Ojaga ühte kongi.


Oktoober

§ Maalehe metsalugu ”Langimõrvad” ärritab Rein Langi. Edaspidi ilmub Maaleht kaks korda aastas kaheleheküljelisena, avaldades põllumajandusministeeriumi teadaandeid.

§ Hans H. Luik asutab Ekspressi trükkimiseks põrandaaluse trükikoja. Ajalehe levitamiseks alustab Rainer Nõlvak iganeljapäevast aktsiooni “Toome ära”.

§ Lang määrab Allan Alaküla Eesti ainsa legaalse väljaande Riigi Teataja peatoimetajaks.


November

§ Ajakirjanik Tuuli Koch kirjutab Rein Langi eluloo. 

§ Koch saadetakse Harku vanglasse, kus ta alustab otsekohe vanglaülema eluloo kirjutamist.


Detsember

§ Lang määrab endale aasta pressisõbra tiitli.