Avamere sõnul on digitelebussi teenus mõeldud mitte ainult vanadus- ning invaliidsuspensionäridele, vaid kõigile soovijaile. Näiteks suvilate omanikele, kes viibivad nendes ainult nädalalõppudel või veelgi harvem ega raatsi seetõttu digilevile üleminekuks vajalikke kulutusi teha.

Telesaadete hind on erinev, selgitab Avamere. Elitaarsed kultuurisaated tuuakse soovijateni märksa kõrgema taksi eest kui rahvalik meelelahutus ja hädavajalik info. Näiteks "OP!"-i ning "Ajalik ja ajatu" ühe pooletunnise saate eest tuleb välja käia 200 krooni. Seevastu maarahva seas armastatud "Võsareporterit" võib nautida neli korda odavamalt. Teksti-TV uudiste vaatamine on aga sõltumata kanalist tasuta.

Juba juuni alguses kavatsevad ERR ja regionaalministeerium sõlmida kokkuleppe, mille kohaselt kompenseerivad omavalitsused telebussi teenuse kasutamise vanuritele ja invaliididele kuni 75% ulatuses. Selleks tuleb iga kuu lõpul saata tšekid vallavalitsusele Avamere kinnitab, et keegi ei jää teda huvitavast saatest ilma ka sel juhul kui seda soovib korraga vaadata mitu ühe telebussi marsruudil asuvat inimest. Sel juhul organiseeritakse ühisvaatamine esimesena tellimuse esitanu koduõuel. Rootsi firmast Scania tellitud mugavate busside salongi mahub kuni kakskümmend vaatajat. Bussis asub ka varuteler juhuks kui ühel ajal soovitakse vaadata erinevaid programme.
Avamere sõnul ei osata veel prognoosida liinile minevate telebusside täpset arvu, selle selgitab praktiline vajadus. "Kuid kindlasti rahuldatakse kõik nõudmised ja ühelgi hallpeal "Prillitoos" või Voldemar Kuslapi vägivallatsemised vaatamata ei jää."

Kuigi bussid hakkavad kurseerima ERR nime all ning nende juht-klienditeenindajad on rahvusringhäälingu palgal, on võimalik koju tellida kõigi kodumaiste programmide saateid. Välismaiste kommertskanalite edastamiseks maksumaksja raha loomulikult ei kulutata. Avamere sõnul tehakse erand üksnes pornokanalitele, mida võib vaatamiseks tellida öösel kui bussid nagunii kasutult seisaksid. Seda üsna soolase tariifi eest, mida ka omavalitsus ei kompenseeri.

Kuna viimasel ajal on Eesti ääremaadel suletud hulk väikseid maapoode ja vähendatud kauplusautode arvu, siis saab alates 1. juulist telebussidest osta ka esmatarbetoidukaupu, näiteks piima, leiba, vorsti ja õlut. Sortimendist ei puudu ka hügieenivahendid ning tubakatooted.

"Eraldi, lihtsalt toidu pärast telebussi siiski kohale kutsuda ei saa," täpsustas Avamere.