Nädala anekdoot

Mehed omavahel.

„Mul on ämmaga suured pahandused, ta kandideeris valimistel ja sai teada, et ma tema
poolt ei hääletanud.“

„Kuidas ta teada sai?“

„Tema poolt oli antud vaid üks hääl, selle andis ta ise.“

Tartu mehe külmkapist leiti kilo liha

Lõuna prefektuuri teatel leiti Annelinnas 36aastase mehe külmkapist kilo liha, mis oli lõigatud 12 viiluks. Ekspertiis tuvastas, et tegemist oli sealihaga.

Naabrite sõnul oli mees tagasihoidlik, viisakas ega paistnud millegi poolest silma. Politsei sõnul viis mehe tabamiseni liha küpsetamisel tekkinud reetlik aroom.

Kohus võttis varem karistamata mehe kuueks kuuks vahi alla, sea mõrvamise asjaolude selgitamine jätkub.

Autojuhtimise keelustamine kütab kirgi

Riigikogu arutab juba pikemat aega eelnõu, mille kohaselt ühineb Eesti ülejäänud tsiviliseeritud Euroopa riikidega ja keelab inimestel autojuhtimise ära. Eelnõu toetav sotsiaaldemokraat Martin Ossinovski ütles, et inimestel on autode juhtimine ära keelatud juba Saksamaal, Suurbritannias ja veel 12 liikmesriigis, sest tehisintellekt suudab juhtida autosid palju paremini kui inimesed.

„Saksamaal pole pärast inimestel autojuhtimise keelamist olnud kolme aasta jooksul mitte ühtegi surmaga lõppenud liiklusõnnetust, sellal kui Eestis sureb igal aastal 10–12 inimest autoõnnetustes. Inimestel autojuhtimise keelamise vajadus peaks olema ilmselge,“ ütles Ossinovski.

Sama mõtet toetas reformierakondlane Maximilian-Alexander Rõivas, kes ütles, et inimestel autojuhtimise keelamine tugevdab Eesti kui eesrindliku tehnoriigi mainet.

Vaid Marek Helme väikesest opositsiooniparteist Põliseestlased oli idee suhtes kriitiline. „Kui minu vanaisa ja isa elasid, ei pandud autol isegi turvavöösid kinni, sest siis surid inimesed liiklusõnnetuses nagu mehed. Nüüd tahetakse autojuhtimine tänaval üldse keelata. Mis järgmiseks? Keelatakse noaga vorsti lõikamine?“

Töögrupp arutab metsades toimuvat

Valitsus on lõpuks kokku kogunud töögrupi, mis arutab loomade talumatut olukorda metsades. Loomad elavad pideva nälja ja stressi käes, paljud loomalapsed ei jõua täisikka ega suuda realiseerida oma potentsiaali.

Töögrupi juhi Milla-Marta Izmailova sõnul valmistab eriti suurt muret kiskjate roll metsades. „Teiste loomade söögiks murdmine peaks tegelikult olema keelatud, aga kiskjapopulatsiooni toitmine ilma ulukiteta valmistab suuri praktilisi probleeme,“ nentis Izmailova.

Töögrupp peaks oma soovitustega keskkonnaministrile välja tulema jaanuaris.