Sepa sõnul on adopteerimine vajalik, et Obikwelu saaks kiiremini Eesti kodanikuks ja Keskerakonna liikmeks.

“Nigeerias on adopteerimine lihtsam kui Eestis,” ütles Sepp. “Külavanemale tuli lihtsalt tõestada, et suudan meest ülal pidada, kui ta endale Eestis eriaalast tööd ei leia. Kui näitasin dokumenti, mille alusel saan riigikogust lahkuja hüvitist 19 536 eurot, minestas kogu küla,” muigas Sepp.

Sepp usub, et Ibo hõimul on palju ühist keskerakondliku maailmavaatega. “Külas, kus käisin, kehtis näiteks astmeline tulumaks,” rääkis Sepp. “Mida tähtsam isik, seda kõrgemas onnis elab.”

“Või võtame reisisaatjad,” tõi Sepp teise näite. “Kui Aafrikas keegi jõe äärde vett tooma või turule läheb, seltsivad temaga teised, lahutavad tal meelt ja aitavad korvi kanda. Muud ju neil teha pole,” lisas Sepp.

Sepa jutu järgi oli noormees esialgu üsna kohmetu ega tahtnud kodumaad hüljata. Ent pärast seda, kui Sepp oli talle lubanud järgmistel riigikogu valimistel kohta Keskerakonna nimekirja esituhandes, nõustus Obikwelu oma naise ja nelja lapse juurest lahkuma.

Abielus pereisa adopteerimise eest on Seppa Eestis tabanud ka kriitika.

“Meil ei ole vaja Aafrikast liikmeid sisse vedada,” kirjutas Kadri Simson oma blogis. Ta kahtlustab, et Sepa teo taga võivad lisaks parteilistele olla ka isiklikud põhjused.

Sama meelt on Kristiina Ojuland Reformierakonnast: “Kas Evelyn Sepal pole tõesti vastik neegriga ameleda? Kas ma pean seda nüüd igale Eesti naisele ütlema?!” pahandas Ojuland.

Sepp lükkab kõik süüdistused tagasi. “Nii Obikwelu pere kui külaelanikud olid rõõmsad, et tast lahti said,” kinnitas Sepp. “Ma kinkisin külavanemale meie rahas 20 eurot. Selle eest saab terve küla aastaks jamsi lauale,” lisas Sepp.

Obikwelu on avalduse Keskerakonda astumiseks juba kirjutanud, soovitajaks loomulikult Sepp ise.

“Loodan, et ta vastu võetakse,” hoiab Sepp pöialt. “Praegu elab Obikwelu minu juures ja õpib usinasti eesti keelt. Keskerakond vajab värsket verd ja uut karismaatilist esimeest.”