Tallinna Viru tänava lillemüüjad räägivad üha sagenevatest juhtumistest, kus punaseid roose nägevad inimesed minestavad või saavad närvivapustuse, nii et aeg-ajalt tekivad kokkuvarisenud patriootidest inimkehade riidad nagu viimsepäeva sekti matuseriitustel.

Üks Hugo Bossi mantlis härra oli aga karanud punaste rooside kallale ja hakanud neid puruks närima, ise valu käes karjudes: “Juunipööre ei lähe läbi! Sae pekki, raisk!”

Ent nagu väike, kuid vapper eesti rahvas on varemgi suutnud surmaohu korral iseorganiseeruda, nii kuuldub imelistest ja lootustsisendavatest juhtumistest tänagi. Pirita pensionäride näputööring “Hõbeküüned-kuldnäpud” on hakanud massiliselt kuduma tillukesi oravasabasid, mida jagatakse tõelistele eestlastele, et neid protestimärgina rinnas kanda, nagu seda teevad demokraatlikud moskvalased valgete kondoomidega.

Juba on selle algatuse juured levinud mujalegi, Raplamaa memmed koovad hiigelsuuri fooliumiga vooderdatud oravasabasid, mille sisse pugenuna ähvardavad nad sealt mitte enne välja tulla, kui valitsus on langetanud tulumaksu 15 protsendile.

Ent tõelise üllatuspommi lõhkasid õpetajad, päästjad ja politseinikud, kes nõuavad oma palkade alandamist. “Pigem nälg, aga Andrus peab jääma!” on nad lasknud tätoveerida oma lohkus kõhtudele.

Kõik see on ääretult liigutav ja tõstab meie rahva taas kord maailma imetluse särasse. Ent sotside röövlinnulike tiibade kärpimiseks on pakutud ka vähemvalulisi võimalusi.

Rühm sotsiaalteadlasi esines avaldusega seada sisse rahvaküsitlustel vastajaile käibemaks. “Tasuta lõunaid pole olemas. Kes tahab oma arvamust avaldada, maksku selle eest! Näiteks sajaeurone maks võtab igasugustelt tühilõugajatelt taligatelt tahtmise sotsialismi levitamiseks!” ütles professor Z.

Stenbocki majast ja Tõnismäelt ongi juba kuulda positiivset vastukaja sellisele sügavalt riigimehelikule seisukohale. “Ega ikka iga rott ei köhi!” kommenteeris rahva poolt palavalt armastatud arvamusliider Valdo Randpere.

Äsjamainitust veelgi võimsama ettepanekuga on aga välja tulnud Töötute Tööpõlgurite Tradeunion. “On viimane aeg muuta ka valimistel osalemine tasuliseks. Väike viiesajaeurone valimistasu kõrvetaks sotsialismi mürgised idud jäädavalt Eestimaa pühalt pinnalt!” teatas üks tuntud töötu.