Nädala anekdoot

Mitut sotsiaaltöötajat on vaja lambipirni vahetamiseks?

Kahest piisab. Üks vahetab lambipirni ära ja teine viib lapsed lastekodusse.

Andrus Veerpalu, kõigepealt oli teil dopinguskandaal ja nüüd teie pojal. Kas doping on teil peres sünnist saati veres või mis toimub?

Veerpalu: meie veres voolab vaid kõige puhtam Eestimaa veri, kus on omajagu palju armastust suusatamise ja armastust ka meie Eesti vastu, laupäeva õhtul võib sealt leida ka mõned õlled, aga dopingut pole minu veres kunagi olnud. Poeg on vist tõesti natuke halvale teele sattunud, aga ma ei süüdista selles mitte Matit, vaid norrakaid, kelle juures ta koolis käib. Kas te teate, et kõik Norra suusatajad on astmaatikud? Kui nad kõik nii haiged on, siis kuidas nad kõiki neid medaleid võidavad?

Miks teid siis kunagi dopingu kasutamises süüdistati?

Aivar Pilv ütles, et ma polnud dopingut kasutanud, järelikult nii ka on.

Te ise peaksite ju täpselt teadma, kas kasutasite dopingut või mitte?

Sportlane käib trennis, mitte ei tea asju. Asjade teadmiseks on sportlasel treener ja advokaat.

Mis teie pojast nüüd saab?

Viimane kord, kui poeg Norrast koju tuli, köhis ta väga hirmsalt. Kurtis, et vist hakkas seal Norras astma külge. Paistab, et astmaatik saab temast.

Saksa politsei jälgis teie poega, kui ta mitu korda Saksamaal dopinguarsti juures käis. Kas seal käis ta ka astma pärast?

Mina küll ei tea, et härra Schmidt oleks dopinguarst. Mina ja paljud teised sportlased teavad teda väga eduka motivatsioonirääkijana, kes oskab suusataja silmis ka kõige hullema tõusu rääkida pisikeseks künkaks. Lähed, räägid dr Schmidtiga mõned tunnid juttu ja kohe oled väga täis ja teed suuri tegusid. Eks me oleme igasugu trummiga šamaane ja kärnkonnaleotise müüjaid näinud, aga sellist motivatsioonikõnelejat nagu dr Schmidt annab otsida.

Ja te ei osanud arvata, et dr Schmidt võiks olla hoopis dopinguarst?

Tagantjärele tarkusena tunnistan, et oleks võibolla pidanud juba enne härra Pilvega nõu pidama, aga see jäi tegemata, sest olen loomu poolest usaldav ega usu kellestki midagi halba.

Austria seaduste järgi võib teie poja dopingu kasutamise eest vangi panna. Mis tundeid see teis tekitab?

Mis tundeid tekitab? Kardan, et te peate vist rääkima sel teemal härra Pilvega.