17.45 Kell saab varsti kuus, aga me pole isegi Emajõeni veel jõudnud. Miks nõunik ei hoiatanud, et Lõuna-Eesti on nii kaugel?

19.30 Oleme kohal! Värske õhk, metsakohin ja ilusad inimesed. Ah, sellest tuleb ilus õhtu!

19.50 Avasin õlle. Ajee!

20.05 Sääsed on ka siia jõudnud. Ma sõitsin küll 120ga, aga raiped on vist ikka päris kiired.

20.55 Mingid pilved kogunevad. Ilmselgelt avaldab mõju Venemaa lähedus, sest me pole piirist kaugemal kui 20 kilomeetrit.

22.05 Vihma sajab. Teised on majakestes, aga mina olen lõkke ääres ja naudin vihma. Märg ja külm on olla, aga vähemalt pole sääski.

22.50 Nägin kolme invaliidi. Suured tursked mehed, kurtsid, et töövõime kaotuse protsent on neile liiga väike määratud. Lubasid kitli peale anda, kui ma midagi ei tee. Suunasin nad Ansipi juurde ­Stenbocki majja, käskisin valvelauas märksõnaks öelda “Ansip mudak”.

23.40 Üks tütarlaps ütles mulle, et kes leiab täna metsast sõnajalaõie, saab järgmiseks Eesti peaministriks.

02.15 Naine helistas ja ütles, et sõnajalad ei õitsegi. Nad olevatki sellised. Jobud! Miks nad õitseda ei või? Te tahate öelda, et ma olen jaanipäeval kaks ja pool tundi asjatult metsast sõnajalaõit otsinud?

02.30 Olen metsas tuhnides täiesti kaineks saanud.

02.38 Otsin meeleheitlikult õlut.

02.45 Andsin alla. Peaministriks ma ei saa. Õlut ei ole. Võtsin mõned lonksud puskarit, mida üks
hea inimene pakkus. Ärge Jürgenile öelge, mulle tundub, et maksud pole selle pealt makstud.

03.02 Puskarit toonud mees küsis, kas ma tean Tallinnas kedagi, kes ka seda kraami tahaks. Lolli peaga ütlesin, et tean jah. Ta määris mulle 10 liitrit seda kraami pähe ja käskis maha müüa. Oh, kui vaid Jürgen sellest midagi ei kuuleks.

03.25 Kusagilt on välja ilmunud veel üks seltskond noori ja turskeid invaliide. Esimene invaliidide seltskond teatas, et see on nende jaanituli. Võeti välja kaikad ja ketid ning läks andmiseks.

03.30 Külanaised loobivad kaklevate invaliidide ergutamiseks neile oma rinnahoidjaid. Ma mõtlen, kui palju see nali järgmisel päeval haigekassale maksma läheb, ja võtan veel puskarit.