Nädala anekdoot

Tööintervjuu riigikantseleis.

„Me otsime väliskaubandus- ja IT-ministrile Kert Kingole keeleoskusega töötajaid. Te kirjutate, et oskate peale eesti keele veel kolme keelt. Suurepärane! Mis need on?“

„Kehakeel, pudikeel ja kidakeel.“

Siim Tuisk: Valitsuse teise samba reform on täiesti kuritegelik. No mida tähendab, et enam ei koguta pensioniks raha?

Rein Raud: Kas sa tead, palju pankurid palka saavad? Mitu korda üle Eesti keskmise. Seda kõike pensionikogujate raha eest.

Maris Hellrand: Kuigi valitsuse pensionireformi plaan võib vajada väikest parandamist, siis pankurite tasud on tõesti üle mõistuse ja sellega peaks jah midagi tegema.

Tuisk: Mu naabrimees on pankur, ta sõidab Mercedes Benz G-klassi maasturiga. Kahevärviline interjöör, tagaistmetele sisseehitatud tahvelarvutid, punased valuveljed jne. Võib-olla võiks tõesti teist sammast reformida?

Hellrand: Mu naaber on ka pankur. Tal on BMW X6. Väljast läikiv must, seest punane interjöör, 22-tollised veljed, termofunktsiooniga topsihoidja ja kõik muu. Pensionireformi vajadus muutub ka mulle järjest selgemaks.

Tuisk: Aga vanaduspensioni tõus on küll täielik nali. 1,4 eurot juurde keskmise pensioni eest. See on ju mõnitamine!

Hellrand: Pensionäride suhtelise vaesuse vähendamisel on abi igast sammust, isegi 1,4 eurost. Selle raha eest saab mõndagi.

Raud: Peale alkoholi aktsiisi langetamist saab 1,4 euro eest poes juba pudeli õlut. Nagu me kõik hästi teame, siis üks pudel õlut on tihti kõik, mis vaja, et alata võiks üks meeleolukas õhtu.

Hellrand: Teate, kes mul täielikult juhtme kokku ajavad? Opositsioon. Nad on lihtsalt nii ebakonstruktiivsed ja varjavad oma kurjusega seda, et rahvas neid ei toeta.

Tuisk: Jah, täielikud viha õhutajad!

Raud: Opositsioon on jah täiesti pankrotis omadega.