Nädala anekdoot

Sotsiaalminister Tanel Kiik külastab hullumaja.

Ühes palatis istub vanamees, kes ei pööra talle mingit tähelepanu.

„Kas te teate, kes ma olen?“ küsib Kiik.

Vanamees: „Näed, seal on peaarst! Tema ütleb sulle, kes sa oled.“


Nädala Helme

Veel üks väike uudis rubriigist „Mees hammustas koera“: Eesti kustutab Somaalia võlakoormusest ühe tüki.

Valitsuse pressikonverentsil 2. juulil


6. juuli kell 9. Nii tore on koos perega puhkusele saada. Koroonaaeg oli pikk ja kole, nüüd on aeg lõõgastuda Saaremaal.

6. juuli kell 12. Ilmateade eksis nagu alati. Ähvardavad vihmaga, aga siin Virtsus päike paistab ja võiks lühikese kleidiga käia. Loll olin, et teksad jalga panin.

6. juuli kell 16. Kui Muhus maha saime, hakkas vihma sadama ja on sadanud sellest ajast saadik. Seadsime end meie ajutises kodus sisse, nüüd on aeg puhata.

6. juuli kell 19. Kallid lapsed, kas te peate kohe esimesel õhtul kogu korteri ära hävitama? Kas see peab käima sellise lärmi saatel?

6. juuli kell 21. Kuni poes veel veini müüakse, pole elul väga viga.

7. juuli kell 06.30. Kallid lapsed, mis teil viga on, et te nii vara ärkate?

7. juuli kell 07.30. Suurem laps on poole tunniga hommikupudrust ära söönud ühe lusikatäie. Väiksem üritab oma pudru meie korteri ilusat tapeeti pidi laiali määrida, aga söömist väldib kui surma.

7. juuli kell 10. Ei saa väita, et väiksem laps surma kardaks. Käisime spaas, aga lastebasseinis sulistamise asemel üritas ta suurde täiskasvanutebasseini ronida, kus ta kohe ära upuks. Kallis laps, kas me oleme midagi valesti teinud, et sa end ära uputada üritad?

7. juuli kell 14. Vihm on lõppenud, teeme väikest jalutuskäiku. Meie kolm oleme põhjalikult sisse pakitud, aga mees käib lühikeste pükste ja T-särgiga. Ise lõdiseb, aga räägib, et tal on puhkus ja see tähendab lühkareid, T-särki ja päikeseprille.

7. juuli kell 17. Ostsime lõuna ajal poest liha, et seda õues grillida, aga väljas sajab. Tegin perele köögis purgisuppi. Lapsed karjuvad.

7. juuli kell 21. Ka täna müüdi poes veini.

8. juuli kell 06.15. Nad ärkasid veel varem.

8. juuli kell 07.15. Kus see nupp on, kust lastel heli maha saab keerata?

8. juuli kell 10. Mida küll teha, kui jälle sajab?

8. juuli kell 13. Ma ei lähe enam kunagi lastega välja sööma. Väiksem istus normaalselt laua taga ühe minuti, siis hakkas karjuma ja ei lõpetanud enne, kui me ta toolist välja tõstsime. Mängunurgas püsida ei tahtnud, üritas põgeneda võõraste tädide juurde, kööki või välisuksest välja. Kõigepealt sõi mees, mina valvasin last, siis valvas mees last ja mina sõin.

8. juuli kell 16. Ausalt öeldes on kergendus jälle praami peal olla. Kodu pole enam kaugel.

8. juuli kell 17. Kui Virtsus maha saime, tuli päike välja ja sai jaki maha visata.

8. juuli kell 21. Ka Tallinnas müüakse endiselt veini. Arutasime mehega, et jätame järgmise puhkusereisi ära ja säästetud raha maksame hoopis lapsehoidjale.