Nädala anekdoot

Mees nõuab Tallinna vanglas kohtumist karistust kandva murdvargaga.

„Millest te rääkida tahate?“ küsib vanglaülem.

„Tahaks lihtsalt teada, kuidas ta pääses öösel minu majja ilma minu naist üles ajamata. Ma olen üritanud seda juba aastaid, aga kordagi pole õnnestunud!“

Vastusest oli kuulda, et Martin Helme rahandusministeeriumis pealtkuulamist ei kartnud. „Olen sattunud uskumatute idiootide sekka. Ma tulin ja hakkasin neile rääkima, et eelarves on raha küll, tuleb lihtsalt makse langetada, see tõmbab majanduse käima ja raha tuleb ojadena majja. Lafferi kõver, noh! No ütlesin seda, aga nad ei liigutanud kõrvugi. Hakkasin lõpuks kordama „Lafferi kõver!“, „Lafferi kõver!“, „Lafferi kõver!“ üle kogu ministeeriumi.“

Uksele koputati. „Härra minister, on teil hetk aega?“ küsis politseiameti peadirektor Elmar Vaher.

„Mida tahad?“ küsis Mart Helme.

„Tahaksin teavitada tegevustest, millest minister peab teadlik olema. Meil on mõned huvitavad kriminaalasjad käimas, lisaks veel üht ja teist,“ rääkis Vaher.

Helme vaatas teda ja imestas. „No kuulame süvariigi siis ära,“ mõtles Helme.

Vaher hakkas rääkima võitlusest perevägivalla vastu. Helme kuulas ja mõtles, mida küll Vaher neegritest arvab. „Niikuinii armastab neid!“ mõtles Helme.

„Mida te neegritest arvate, härra Vaher?“

Politseipeadirektor vastas segaduses pilguga. „Neegritest?“ küsis ta.

„Neegritest jah. Mulle tundub, et te rääkisite liiga vähe neegritest,“ ütles värske siseminister ja teatas, et audients on läbi.

Lauale jäänud telefonist oli kuulda, et Martin Helme tutvustas endiselt kõva häälega kogu rahandusministeeriumile Lafferi kõverat. Mart Helme võttis telefoni ja hakkas pojaga muljeid jagama.

„Saatsin Vaheri neegritega tegelema,“ naeris siseminister.

„Tead, mis mul juhtus,“ rääkis rahandusminister Helme. „Vaidlesin ametnikega maksulangetustest ja saatsin nad suures vihas Läti viinapoodi oma silmaga olukorda kaema. Selgus, et ametnikud olid kohe nõus, uurisid, millal lähme ja kas minek on ikka suure bussiga.

Jätsin kantsleri bussi tellima ja nüüd arutame siin meestega, kas võtta bussisõidu jaoks juba Laagri Maksimarketist joogid kaasa või prooviks olla reisi esimese otsa kaine ja teha see hiljem tagasiteel tagasi,“ rääkis noorem Helme rõõmsalt.