Nädala Reinsalu

No inimeste valmisolek kalamarja süüa on ka madal, sellepärast, et raha ei ole inimestel.

Valitsuse pressikonverentsil 3. oktoobril

Kirglik armastuseleek sulatas peatselt nende südamed omavahel kokku sama tihedalt nagu või kuuma röstsaia peal. Linda ostis pileti ja peatselt oli Mustafa Tallinna lennuvälja halli taeva all.

Esimesed mõrad nende armastuse peeglis ilmusid juba üsna peatselt. Linda oli katnud end tiheda riidekihiga ja ta pearäti alt paistsid välja vaid silmad, ninaots ja huuled. Mustafa vaatas teda ja märkis, et Linda näeb välja nagu tema ema. Linda vaatas teda imestunult, aga leidis, et ilmselt oli see ikka kiitus.

Saabus reede ja Linda hakkas erutunult sebima, et mošeesse minna. Tema üllatuseks polnud Mustafal kuhugi kiiret. „Kuule, Telliskivis on reggae-muusika päevad, ma tahaks sealt läbi käia.“ Linda vaatas meest suurte silmadega, aga meenutas seejärel islami seda osa, kus naine pidi mehele alluma. Nad käisid reggae-muusika päevadel.

Nad elasid mõnda aega koos, kuni elevil Linda tuli mehe juurde, kaasas ajaleht. „Näe, Tallinnas tuleb homoparaad! Sinna tuleb kindlasti minna,“ seletas Linda.

„Teil siin Eestis on kõik nii igav. Kas teil ikka on paraadil sellised homod, kes käivad ringi, paabulinnusuled tagumikus? Noh? Seda ma arvasin, et pole. Tavaliste Eesti homode pärast ei viitsi ma küll ennast välja ajada,“ arvas Mustafa.

„Me peame võtma kivid ja neid pedesid kividega loopima, sest koraan käsib seda,“ ütles Linda kurjalt.

„Seal on kindlasti palju politseinikke, kellele ei meeldi, kui ma kividega homoparaadi loobin. Lähme kividega siis, kui paraadile tulevad sellised homod, kellel on paabulinnusuled tagumikus,“ arvas Mustafa.

Linda polnud nende armastust siiski täielikult maha matnud. Ühel päeval tuli ta koju, kaasas raamat pealkirjaga „Pommid tobukestele“. „See on täiesti geniaalne raamat. See õpetab, kuidas suvalistest kodus leiduvatest asjadest saab pommi meisterdada. Kas sa teadsid, et pommi saab teha isegi sellest roosast lillepotist, mida sa vihkad?“

Mustafa oli ehmunud. Ta küsis, miks usub Linda, et Mustafa tahab pommi teha.

„Aga sa oled ju moslem,“ vastas Linda. Mustafa sai pahaseks ja tekkis vihane tüli. „Mida sa siis tahad?“ küsis Linda.

„Õlut ja šašlõkki,“ vastas Mustafa.

Nende sõnade järel murdus armastusenool Linda südames pooleks nagu pensionäri jalaluu talvistel Tallinna tänavatel. Ta pöördus tagasi internetti, et leida omale üks õige rosinasilmne moslemipoiss.