Nädala anekdoot

Nädala anekdoot

Õpetaja: „Mis vahe on Coca-Colal ja Vene vodkal?“

Rahandusministri poeg: „Aktsiisivahe!“

Välisministri poeg: „Ideoloogiline vahe!“

Juku: „Palun valage mulle klaasitäis mõlemat, joon ära ja siis ütlen.”

Viljandi maanteel elava Martini naine oli just seaprae lauale tõstnud ja Martin tahtis sellele nuga sisse lüüa, kui kõlas uksekell. Martinile ei meeldi inimesed, seetõttu ei helise tema uksekell kunagi. Uksekella helin hirmutas teda. Ta vaatas uksesilmast koridori. Seal seisis siilisoenguga turske tüüp ja vaatas pingsalt Martini ukse poole. Tüübil oli seljas roheline jope, teda saatsid mitu tursket kappi. Martin varises ukse taha kokku ja hüüdis hingeldades naisele, et too peidaks ära nii iseennast kui lapsed.

Samal ajal toimusid ärevad sündmused ka Keskkooli tänaval. Pensionil abielupaar Alma ja Mart sättisid end parajasti teleka ette ­uudiseid vaatama, kui esikust kõlas helin. Alma vajutas nupule ja ­uuris, kes tahab sisse saada. Talle vastas hele naisehääl, et ta on Kallis ja tahab sisse saada. Alma küsis, mida naine tahab. Kärisevast masinast oli kuulda, et naine tahab maksudest rääkida. Ehmunult pani Alma toru ära.

„Mingi naine tahtis, et me maksaks talle. Ütles, et see on kallis,“ hüüdis tuppa tormanud Alma mehele. Mart läks näost valgeks. 90ndatel oli ta baari pidanud, ta teadis, mis on oht ja kuidas seda vältida. Nad tõmbasid kõigil akendel kardinad tihedalt ette ja hakkasid helistama sõpradele, et hoiatada neid kahtlase naise eest.

Samal ajal oli Rapla Maxima välisukse juurde kogunenud seltskond inimesi. Nad olid oma ostude eest juba maksnud, aga ei julgenud välja minna, sest välisukse juures ­ootas neid salapärane naeratav naine. Inimesed vaatasid teda läbi poeakna ega suutnud otsustada, kes peab esimesena välja minema, sest keegi ei tahtnud naeratava naise kätte sattuda. Olukorra lahendas kohalik õllesõber Rein. Üks oota­jatest, Artur, andis talle oma kotist pudeli õlut, et ta läheks ja võtaks löögi enda peale. Rein läks ees ja sel ajal, kui naeratav naine temaga tegeles, põgenesid teised poekülalised kiiruga oma autode juurde.

Nähes Maxima ukse juures naeratavat naist, pöörasid paljud Rap­la elanikud oma autol nina ümber ja panid kiirelt minema Konsumi suunas. Samal õhtul nähti Raplas mitme koha peal nii rohelise jopega meest koos oma kantpeadega kui ka blondi naist koos mitme kaaslasega, kõigil Raplas ennenägematud kollased joped seljas. Infot nende liikumise kohta levitati sotsiaalmeedias, et inimesed saaksid õigel ajal peitu pugeda.

Sündmuste kohta tehti politseisse mitu avaldust. Politsei väitis, et tulemas on valimised ja sel õhtul tegid Raplas kampaaniat Keskerakonna esimees Jüri Ratas, Reformierakonna esimees Kaja Kallas ja sotside esinumber Marina Kaljurand. Rahvas pidas taolist juttu hämaks ja süüdistas politseid soovis rahva eest tõde varjata.