„Martin, riigikogu koristaja on teie erakonna peale väga pahane. Tead, mis mõne päeva eest riigikogu WC seinale ilmus. Mõned lauluread.

Siis lõppeb allakäik, me tõuseme taas

Siis lõppeb allakäik, me tõuseme taas

Siis lõppeb allakäik, me tõuseme taas

Kas sa palun ütleksid Ruubenile, et ta pole enam Tartus. Riigikogu WC seinad pole sodimiseks,“ lausus esimees Helmele.

„Miks te kohe EKREt süüdistate? Miks te väidate, et Ruuben sodis? Äkki olid need sotsid, kes üritavad meie mainet kahjustada,“ vaidles Helme vastu.

Esimees vangutas pead. Ta luges Helmele ette teksti, mis ilmus WC seinale eile.

Ma ootan Juhti, kes tuleks ja piirid suleks, valede eest

Ma ootan Juhti, kes teab, mida tegema peab, hoidumaks vääraste eest

Helme ei mõistnud, milles teda süüdistatakse. „Lõpuks ometi on keegi ka riigikogus mõistnud, et Eesti vajab tõelist juhti, mitte seda keedetud makaroni, mida meile praegu peaministri pähe pakutakse. Aga mis see meisse puutub?“

„Need on laulusõnad, mis Ruuben on kunagi kirjutanud. Kõige rohkem häirib praegusel hetkel aga mitte see suur juhiootus, vaid see, et need sõnad ilmusid naiste WC seinale. Kas sa seletaksid palun Ruubenile, et ta pole enam teismeline ega tohi käia naiste WCs?“

„Võibolla Ruuben lihtsalt tundis end sel hetkel naisena. See on praegusel ajal väga tavaline. Tunned end natuke aega naisena, paned kleidi selga, käid naiste WC-s, osaled rahvajooksul naiste võistlusel ja kui see on läbi saanud, hakkad end jälle mehena tundma ja paned võidunud T-särgi uuesti selga,“ arvas Helme.

Esimees kortsutas kulmu. Ta ütles, et kui WC sodimine on veel kuidagi talutav, siis täna hommikul ilmus uus kiri ka riigikogu istungisaali seinale. „WC-d soditi markeriga ja see tuli kergelt maha, aga istungisaali seina soditi sprei-värviga. No proovi seda kiirelt enne istungit maha küürida,“ pahandas esimees.

„Kõlab nagu tüüpiline sotside provokatsioon. Nägin hommikul Ossinovskit maja peal ringi luusimas, väga kahtlane nägu peas. Ilmselt tema tegigi, et meid sinuga tülli ajada,“ arvas Helme.

„Tead, Martin, kui see sodimine ei lõppe, siis ühel hetkel lõppeb see halvasti just teile endile. On tõsi, et mina ei saa teile suurt midagi teha ja ega ma ei taha ka, aga kas sa tead, keda sa kartma pead? Koristajat! Ta lubas, et kui Ruuben seda jama ei lõpeta, lõpetab ta teie ruumide koristamise. Nii et kui te ei taha ise koristama hakata, siis pange Ruubenile mõistus pähe,“ ütles esimees.

Helmele kerkisid silme ette mopid, harjad ja nuustikud. Ta ohkas ja lubas Ruubeniga rääkida.