nädala anekdoot

Tallinlased saabuvad turismitallu ja krimpsutavad hindade peale nina.
“Kas teil odavamat ööbimisvõimalust ei ole?”
“On ikka. Kui teete ise voodi üles, võite ööbida 10 euroga. Olete huvitet?”
“Sobib.”
“Hästi. Ma toon teile natuke laudu ja naelu.”

Telefonihelin.

Jakob: Hallo! Kuuled, jah? Ma mõtlesin selle peale ja ma ikka ei tea. Jurmala oleks võib-olla tore, aga alles käisime seal. See on ainult üks nädalavahetus. Äkki on Frankfurdis ka midagi teha? See on ikka üsna suur linn.

Magda: Kas sa tead kedagi, kes oleks kunagi käinud Frankfurdis muidu kui transiitreisijana? Ma ka ei tea. Miks? Sest see on maailma kõige igavam linn. Vaatasin, et Amsterdami saab ka. Äkki läheme sinna?

Mart Helme: Ärge­ ­Amsterdami küll minge. Kas te teate, milline olukord koroonaga Amsterdamis on? Väga vilets on. Varsti pannakse kinni.

Magda: Appi, mis see oli? Kes see räägib seal?

Helme: See olen mina, Mart Helme, siseminister. Ma olen teie kõnes sees, sest uue seaduse järgi peavad sidefirmad jätma tagaukse, et tagada avalikku korda, riigi julgeolekut ja rahvatervist. Kas te teate, mida on Amsterdamis rohkem kui midagi muud? Neegreid! Tahad suguhaigusega tagasi tulla või?

Magda: Appi!!

Magda lõpetab kõne.

Jakob helistab Magdale.

Jakob: Kuule, see oli täiesti uskumatu. Kas Mart Helme hakkas meile seletama, kuhu tasub nädalavahetuseks sõita?

Magda: Sulle tundus ka nii? Et me ei kuulnud hääli?

Helme: Ma olen endiselt siin. Meil jäi jutt pooleli. Vaadake, et te seal Amsterdamis ennast kanepist segi ei tõmba! Kui aga ikka peate tõmbama, siis hoidke end neegrite ja suguhaiguste eest. See kehtib ka sulle, Jakob, sa tundud kena poisina, neegritele meeldivad sellised.

Ja kui te ikka tõmbate ennast kanepist segi ja saate neegrilt suguhaiguse, siis vaadake vähemalt, et te kanepit Eestisse ei tassi. Meil on iga Amsterdami lennu vastas narkokoer ja suguhaigustekoer ja te ei kujuta ettegi, mida politsei iga nädal leiab.

Magda katkestab kõne.

Telefon heliseb.

Madga: Halloo! Jakob, sina helistasid?

Jakob: Ei, ma arvasin, et sina helistasid.

Helme: See olen ikka mina. Riigikogu võttis vastu seaduse avaliku korra, riigi julgeoleku ja rahvatervise kaitsmiseks ja mina kavatsen selle seaduse järgi elada. Te peate mõistma, et teie võite siin ju tilulilutada ja võib-olla ma isegi sallin seda natuke, aga teie tegevus mõjutab ka teisi.

Sinu vabadus elada oma suguelu vabalt lõppeb selle koha peal, kus sa hakkad neegritelt Amsterdamis saadud suguhaigusi Eesti rahvuskehandisse tassima. Niisiis, neegrid Amsterdamis...

AMEERIKA HUUMORIT

Facebook: „My kids are perfect.“
Instagram: „My kids are beautiful.“
Twitter: „My kids are why I drink.“