Nädala anekdoot

Politseiülem Elmar Vaher peab kinni Tallinn-Pärnu maanteel kihutava auto.
„Mis juhtus?” küsib roolis istuv mees.
„Kaks kilomeetrit tagasi kukkus teie ämm autost välja.”
„Tänu jumalale,” vastab mees, „ma mõtlesin, et olen kurdiks jäänud.”

Härra Mungert Munapeet, teie korraldate Tartus suurt koroonapidu. Mis teil mõttes on?

Ei korralda koroonapidu, tavalist pidu korraldan. Ott Tänak, Genka, 5MIINUST, kõik tulevad. Õlu on odav, naised on paljad, kõik on nii, nagu vaja.

Linna peal räägitakse, et sellest tuleb üks suur koroonapidu?

Võibolla teie jaoks on see koroonapidu. Minu ja mu klientide jaoks on see kultuurne meelelahutus.

Ei karda.


Aga kui ikka läheb, kuidas te siis end järgmisel päeval tunnete?

Ma pean iga pidu, nagu järgmist päeva poleks.


Tartu linnapea Urmas Klaas. Kas te ei karda, et selline suurüritus võiks ajal olla tsipa ohtlik?

Iga päev linnapea elus on täis muret: kas Tartu linnal läheb ikka hästi, kas kodanikud on hoitud, kas löök­augud on parandatud ja kas inimeste meel on lahutatud. Ütlen teile ausalt, et muretsen koroonaohu pärast. Sellepärast keelasingi ära selleks nädalavahetuseks planeeritud vaimulike laulude kontserdi Kassitoomel.


Aga suur rahvapidu ralliautode ja elevantidega?

Ma mõistan teie muret. Meil on nimekirjas veel Annelinna lastefestival, Karlova kodukohvikute päev ja Toomemäe musufestival. Ilmselt lähevad need kõik kinni.


Sotsiaalminister Tanel Kiik. Tartus planeeritakse suurt rahvapidu ralliautode, elevantide ja NATO hävitajate ülelennuga. Kas selline asi on praegusel ajal mõistlik?

Teate, üldse ei saa rääkida, hipid on jälle üle Koiva tulnud ja üritavad Eestis hipilaagrit pidada. Käed on hirmsalt tööd täis, kes oleks osanud arvata, et hipid valmistavad sotsiaalministeeriumile sellist peavalu. Ei saa üldse suhelda praegu, pean isiklikult minema haarangut jälgima. Tahavad hipitseda, tehku seda Lätis.

VENE HUUMORIT

Звонок: “Вася дома?” - “Вы знаете, у нас такое горе - Вася умер.” - “Не понял... Так он чё, на рыбалку не пойдет что ли?”