Nädala Järvik

Mart Järvik

Kui turul toimub mingi kontroll, siis turult põgenetakse. Lootsin, et näen täna ka sellist pilti siis seal, aga paraku selliseid momente ei näinud.

Valitsuse pressikonverentsil 18. juulil

Juba aastaid on pealinnas tegutsenud kurjategija, kelle meelistegevuseks oli tänavate kitsamaks ehitamine. Kurjategija esimeseks ohvriks langes Soo tänav Kalamajas, kust kurjategija pani pihta ühe sõiduraja ja määras selle omavoliliselt jalakäijate alaks. Järgnesid Gonsiori tänav, Pärnu maantee lõik Vabaduse väljaku ja kino Kosmose vahel ja mitmed teised tänavad. Mupo kahtlustab, et kurjategija kavatses oma tegusid jätkata Tulika tänava kitsamaks ehitamisega. Kurikael õnnestus tabada napilt enne, kui ta oleks toime pannud oma kõige jälgima kuriteo.

„Laupäeva ööl vastu pühapäeva viibis see kaabakas Tallinnas Laste Maailma poe ees, kus lisaks tavalistele teetööde vahenditele, nagu tõrv, teekivid ja teerull, leiti tema juurest ka kaks jalgrattatee märki ja tervelt neli „kiirus 30 km/h“ liiklusmärki. Just kahtlusaluse tabamine liiklusmärkidega tõendab, et oleme tõesti tabanud õige mehe,“ rõõmustas Kõlvart.

Kurjategijal oli plaanis tema senistest kuritöödest kõige võikam, mida ta ise nimetas Peatänava projektiks. „Selle kohaselt oleks piiratud sõiduradade arvu lausa Tallinna südalinnas Narva ja Pärnu maanteede alguses. See on ju Tallinna süda! Sealt sõidavad iga päev läbi tuhanded autod, kus istuvad kümned tuhanded ausad Tallinna liiklejad. Saan vaid tänada mupo töötajaid ennastohverdava tegevuse eest, et kurjategija tabati enne Peatänava projekti elluviimist,“ lausus Kõlvart.

Kurjategija elukoha läbiotsimisel leitud materjalide põhjal oletavad mupo uurijad, et ta ei jõudnud mitte kohe tänavate kitsamaks ehitamise juurde, vaid alustas autoliikluse takistamist tagasihoidlikumalt ringristmike ehitamisega. Mupo oletab, et kurjategija esimeseks tegevuskohaks oli Tondi tänav Tallinnas, kuhu tal õnnestus politsei ja linnavalitsuse lohakuse tõttu ehitada lühikese vahemiku taha lausa neli liiklust takistavat ringristmikku.

Liiklushäirija tabamise üle rõõmustasid paljud liiklejad, nende seas Tabasalu elanik Priit. „Aastaid olen uskunud, et Tallinna linnaplaneerimise taga peab olema korruptsioon, ainult ma ei saanud aru, kust küll jalgrattamüüjad nii palju raha võtavad, et seda kõike kinni maksta. Tänane uudis sellest, et kõige taga on üks hull kurjategija, selgitab aga paljutki. Loodan, et kohtu töö on kiire ja karm,“ ütles Priit.

BRITI HUUMORIT: Why did God invent whiskey? So the Irish would never rule the world.