Nädala anekdoot

Valitsuse kriisikomisjon arutab õnnetusi raudteeülesõidukohtadel.

„Värvi Elroni oranžid rongid valgeks, siis rohkem õnnetusi ei juhtu,“ soovitab kindral Riho Terras.

„Miks nii?“ imestab Kadri Simson.

„Kui autojuhid valget rongi lumisel maastikul ei näe, siis nad sellele pihta ei saa.“

Kaljulaid tõrjub kuulujutte Läti Maximast

Lõunanaabrite pealinna Riiat külastanud Eesti turistid märkasid, et ühest sealsest Maximast väljus president Kersti Kaljulaid. Presidendi pressiesindaja Taavi Linnamäe lükkas tagasi väited, et presidendi suurtes kilekottides oli Läti maksumärkidega alkohol.

„President käis poes, et osta omale koju suitsuvorsti, sprotte ja neid õigeid kohukesi, mida oskavad teha vaid lätlased,“ teatas Linnamäe. Ta ütles, et presidendi kottidest ei kostnud kahtlast kõlinat, vaid kui seda tõesti kuulda oli, siis pidi see tulema turistide endi kilekottidest.

Mehed nõuavad kõhnemaid naisi

Eesti meesliikumise portaali „Ernest Hemingway on jälle täis“ taha kogunenud meesaktivistid teatasid, et neid pahandab naiste pidev virin meeste kehva haridustaseme üle. „Ega diplom lolli ei paranda, aga pekk teeb naise koledaks küll,“ teatas portaali moderaator Voldemar Purju.

„Eesti mehed on väärt kõhnemaid naisi,“ ütles Purju. Seni, kuni naised alla võtavad, lubasid meesteportaali liikmed keskenduda sellele, mis on elus tõeliselt tähtis, ehk õlle joomisele.

Uus partei soovib anonüümseid valimisi

Eesti elu uueks loova partei algatusgrupi üks juhte palus ajakirjandusel austada poliitikute õigust privaatsusele.

„Meil on pikk pink täis inimesi, kes teavad vastuseid Eesti elu probleemidele, aga poliitika kehva maine tõttu ei soovi nad end avalikult meie parteiga siduda. Seetõttu palume ajakirjanduselt diskreetsust. Meie liikmed ei soovi, et nende nimed avalikkuse ette kistakse,“ teatas riigikogu liige Margus Tsahkna, kes palus viidata uudises endale kui lihtsalt Alfa Kentaurile.

Ta esitas samuti soovi, et uue partei liikmed saaksid anonüümselt valimistel osaleda. „Valimiste anonüümsus on tuntud põhimõte. Kahjuks mõistetakse seda vaid valijate õigusena jääda anonüümseks. Tegelikult tuleks ka riigikogu valimistel kandideerivatele poliitikutele anda võimalus kandideerida anonüümselt, et poliitika kehv maine ei rikuks nende erialase karjääri võimalusi ega tekitaks probleeme suhtluses sõpradega,“ teatas Alfa Kentaur.

Ta tegi ettepaneku, et valijad võiksid poliitikuid ära tunda hüüdnimede abil. Tema ettepanekut toetavad ka algatusgrupi rahastajad Indrek Neivelt ehk poliitikunimega Fredo ja Margus Linnamäe alias Ilja Muromets.

Turistid tekitasid jääteel ummiku

Nädalavahetusel tekkis Vormsi ja mandri vahel avatud jääteel ummik, kui mitu autotäit Tallinnast tulnud uudistajaid sõitsid oma autodega keset merd ja jäid seal seisma, et oma seiklusi sotsiaalmeedias jagada. See tekitas pahameelt kaldal mitmetunnises järjekorras ootavates inimestes, sest sealsed hipsterid muretsesid, et nemad ei pääsegi jääteele selfisid tegema.