Soome ja Eesti kultuurivahetus:
Soome kultuuriminister Tanja Karpela on ajakirjandusele öelnud, et kavatseb Soome ja Eesti vahelist kultuurivahetust veelgi tihendada.
"Majanduslikult on kultuurieksport nagu mis tahes eksport – see toob tulu ja loob uusi töökohti," räägib Karpela. "Ühtlasi toimib kultuurivahetus riikidevahelise sillana ja võimaldab korraldada rahvusvahelisi arutelusid."
Karpela loodab elavdada kultuurivahetust eelkõige disaini-, käsitöö ja kunstivallas.

Iggy Popi ja Stoogesi uus album:
Raju rokkar Iggy Pop on oma vana bändiga Stooges taas kokku saanud ja nad valmistavad ette uut albumit, mis peaks ilmuma tuleva aasta jooksul. Aastal 1974 läks Stooges laiali, kuid mõned vanad liikmed mängisid 2003. aastal ilmunud Iggy Popi plaadil "Skull Ring". Pärast seda anti ka mõned taasühinemise kontserdid.
"Samad kired ja probleemid on meile ka praegu olulised, ehk pisut mahedamal moel," on öelnud Iggy Pop ajakirjale Rolling Stone. "Me oleme kangekaelsed inimesed. Võime oma saundi kümne minutiga kätte saada, kuid see on meie jaoks liiga lihtne. Seepärast eksperimenteerime palju, valmistame asja põhjalikult ette."
Tänavuse aasta detsembris esinevad Iggy Pop ja Stooges "All Tomorrow’s Parties"-festivalil, kus praeguse seisuga on lisaks neile ainus kindel üles astuja ansambel Sonic Youth. Iggy Pop esines aastal 1994 ka Tallinnas festivalil "Rock Summer".

KRILL vs 1ÖÖ%:
Reedel 12. mail esineb ürituse Krill vs 1ÖÖ% raames sügava ja minimalistlikku technomuusika esiliini artist Monolake. Tavapärasele koosseisule lisandub Monolake’i Krahlis kontserdil Argentiina päritolu bassimängija Pablo Sara. Üles astuvad ka kohalikud artistid Pastacas, Outaka, Judzoka ja peotäis DJsid.