Käsmu: kuigi inimeste ja autode vool on kohati väga tihe, tuleb europlaažile lebotamiseks või peksasaamiseks ikkagi minna Võsule. Käsmus võib aga külastada muuseumi, minna metsa või käesoleva nädala lõpul toimuvale Viru Folgile.

Pärispea poolsaare randadelt avanevad kaunid vaated itta, läände ja põhja, kuid ilus on ka poolsaare siseosa, kus leidub romantiline pähklimännik. Kõikjal näeb eri suuruses rändrahne. Muidugi võib minna Viinistusse, istuda restorani terrassil ja väisata kunstimuuseumi, kuid just poolsaare läänekalda kivised rannad ja päris mere ääres kasvavad männid pakuvad võimaluse üsna omaette nautida looduse ilu.

Emumägi koos päikesetõusumajaga. Grillimisplats, telkimisvõimalused. Kultuurmaastik. Väga mõnus koht.

Toila-Orupark on väga ilus koht, kus on vabaajaüritused, purskkaevud, lauluväljak, vaatepaviljon vaatega merele. Saab alati piknikku pidada, ka hästi mõnus.

Taevaskoda: Lõuna-Eesti ühte ilusam koht. Läbi kõik matkrajad! Taevaskoda on eriti suvel imeilus ja rahulik.

Tartu Raekoja plats. Suvel on Tartu laisas unes - tudengid on koju pagenud. Ja selles magavas Tartus on hea, mõtlik. Võta klaas veini ja mõtle. Elu üle näiteks. Ja loe Dostojevskit.

Eesti väikesaared - Aegna, Naissaare, Vormsi jt. Lisaks headele pooltühjadele randadele võimalus teha roheluses pikki ja huvitavaid jalgsimatku. Ruhnu saar on ka äge.. seal saab teha tuubisõitu ja põlvelauaga sõita, fotojahti teha, paadireisid, paintball jne.

Mõnede puhul, näiteks Prangli ja Kihnu, on aga probleemiks „omapärane külaelu" - saared kubisevad noortest rullnokkadest, kes on konstantselt jommis, paarutavad päev otsa oma motikate ja eluohtlike autologudega saarel ringi või sõidavad džiipidega otse vee piirile...

ÄRA MINE:

Tallinna vanalinn - kõrged hinnad, odav pseudokeskajashow iga nurga peal ning turistide hordid, kes ummistavad ka need vähesed kohad, kuhu viisakas inimene võiks minna.

Pärnu rand. Välja arvatud juhul, kui sulle just meeldib küünarnukitunne ja lebada rannas kui silk pütis.